Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ulmanis: Dombrovskis un Repše apjukuši; Lembergs, Šķēle, Šlesers mīl politiku

Bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis uzskata, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) un finanšu ministrs Einars Repše (JL) ir apjukuši, tomēr Dombrovska valdība nav katastrofa. Kamēr G. Ulmaņa ieskatā E. Repše zaudē apjukumu, V. Dombrovskis izpelnās kritiskus vārdus par vilcināšanos apmeklēt protestētājus telšu pilsētiņā. Intervijā laikrakstam _Neatkarīgā _G. Ulmanis arī uzteic Andra Šķēles, Aivara Lemberga un Aināra Šlesera mīlestību pret politiku - viņi neesot valsts ienaidnieki. Savukārt Sarmīte Ēlerte kā politiķe viņam atšķirībā no iepriekšējiem trim ir balta lapa.

"Es neuzskatu, ka šī valdība strādā pēc principa jo sliktāk, jo labāk. Nedomāju, a Dombrovska valdība ir Latvijas katastrofa. Nevaru pārmest Dombrovskim vai Repšem, ka viņi kaut ko dara ļaunprātīgi vai neizdara slinkuma pēc. Viņi vienkārši ir apjukuši. Liekas, ka Repše pamazām zaudē apjukumu. No premjera gan es gaidītu lielāku apņēmību," norāda G. Ulmanis. Viņam šķiet, ka Repšes pēdējo nedēļu uzstāšanās liecina par viņa un ministra komandas ievērojamo izaugsmi un nesalīdzināmi valstiskāku pieeju. Savukārt V. Dombrovskim tās pietrūkst, par ko liecinot vilcināšanās apmeklēt telšu pilsētiņas protestētājus. "Dombrovskim jākļūst drosmīgākam un jārealizē visas ieceres. Ja viņš pieļauj demisiju, tad viņa gļēvulība attiecībā pret pārdesmit piketētājiem kļūst par gļēvulību pret diviem miljoniem iedzīvotāju. Šai valdībai jānostrādā līdz vēlēšanām, vēl jo vairāk ņemot vērā Satversmes tiesas lēmumus un ieteikumus," uzskata G. Ulmanis.

Tomēr valdības problēma esot koalīcijā. "Neviens no politiskajiem spēkiem nejūtas ne tik stiprs, ne tik zinošs, lai uzņemtos stingru līderību valdībā. Tam ir arī objektīvi iemesli - ekonomiskā situācija ir tāda," spriež G. Ulmanis un uzskata - ja nebūtu krīzes situācijas, šāda koalīcija vispār nepastāvētu.

Viņš pozitīvi raugās uz Tautas partijas dibinātāja A. Šķēles atgriešanos aktīvajā politikā, jo viņam piemītot "argumentēta izlēmība", kad Latvijā eksistējot liels izlēmības deficīts. Viņš uzskata, ka, pateicoties Šķēlem, Tautas partija var jūtam uzlabot savas līdzšinējās pozīcijas un Saeimā iegūt padsmit balsis.

Tāpat viņš pozitīvi vērtē Ventspils mēru Aivaru Lembergu un LPP/LC līderi Aināru Šleseru, sakot, ka tāpat kā Šķēlem šiem cilvēkiem ir mīlestība pret politiku, kurā viņi laužas par katru cenu. "Es šajos cilvēkos saskatu spēju aizstāvēt valsts nacionālās intereses un uzticību politikai," teic G. Ulmanis. "Jā var teikt - viņi grib kaut ko nopelnīt. Bet tad ir jāizsver kādu pienesumu viņi var dot. Ja mēs tādā gadījumā , izejot no šiem kritērijiem, šos cilvēkus gribam no politikas izolēt, tad jāizvērtē - kādus tad mēs cilvēkus politikā baigām un pieņemam? Kādi būs tie jaunie līderi?"

Savukārt Sarmīte Ēlerte viņa skatījumā kā politiķe ir balta lapa, par kuru viņš neko nezinot. "Viņa man politiski ir balta lapa. Vēlētāji mēdz būt dažādi - ir arī tādi, kas uzticēsies baltai lapai," spriež G. Ulmanis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas