Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ušakovs Dombrovska valdībai neparedz garāku mūžu kā līdz pavasarim

Uz pašreizējā koalīcijas modeļa balstītā premjera Valda Dombrovska (Vienotība) topošā valdība būs mazāk rīcībspējīga nekā iepriekšējā un tā noturēsies, ilgākais, līdz nākamā gada pavasarim, aģentūrai LETA prognozēja apvienības Saskaņas centrs (SC) līderis Nils Ušakovs.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš trešdien aicināja līdzšinējo Ministru prezidentu Dombrovski veidot nākamo valdību. Paredzams, ka valdību veidojošajā koalīcijā būs 56 deputāti - 20 no Vienotības, 16 no Zatlera reformu partijas (ZRP), 14 no nacionālās apvienības, kā arī seši no ZRP atšķēlušies deputāti. Savukārt opozīcijā paliks 31 SC deputāts un 13 Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti.

Ušakovs norādīja, ka nav mainījis savu iepriekš pausto viedokli, proti, ka šī koalīcija izveidota uz melu un politiskās korupcijas pamata. "Meli tāpēc, ka tika melots balsojumā par Zatleru, bet korupcija - kas tika piedāvāts ZRP sešiem šķeltniekiem?" savu nostāju skaidroja politiķis.

Ušakovs uzskata, ka šī koalīcija būs vēl mazāk rīcībspējīga nekā tā, kurā vēl pagājušajā nedēļā bija trīs politiskie spēki. Tagad koalīcijā esot trīsarpus politiskie spēki, bet tā esot vājāka.

Pēc SC līdera domām, ar šādu koalīciju vajadzēs dzīvot īsu laiku, un viņš neprognozējot tai garāku mūžu par šo ziemu, ilgākais, nākamā gada pavasari. "Tā eksistēs vien dažus mēnešus, ne ilgāk kā līdzšinējā valdība no Vienotības un ZZS," teica Ušakovs.

Politiķis Latvijas Televīzijas raidījumā Panorāma skaidroja, ja jaunveidojamā koalīcija Saeimā piedāvās likumprojektus, kas būs iedzīvotāju interesēs, tad SC tos varētu atbalstīt. Taču tādu lēmumu pieņemšanu, ko SC uzskatīs par kaitīgu Latvijas cilvēkiem, partija neatbalstīs. Kā piemēru Ušakovs minēja ieceri konsolidēt valsts budžetu uz pašvaldību rēķina.

Ušakovs arī solīja, ka pie šādas koalīcijas SC opozīcija būs "nikna un aktīva", un mierīgi strādāt viņi šādam veidojumam neļaušot. "Stabils šis veidojums nav un diez vai ilgi izturēs," piebilda SC priekšsēdētājs.

(pievienota pirmspēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas