Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ušakovs pieprasa KNAB uzsākt kriminālprocesu pret Pēteri Viņķeli

Apvienības Saskaņas centrs valdes priekšsēdētājs, Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs šodien ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar iesniegumu, lūdzot reaģēt uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušajiem Vienotības pārstāvja Pētera Viņķeļa apgalvojumiem par "Saskaņas centra laikā par leģendāru kļuvušo nekaunīgo 20% otkatu Rīgas publiskajos iepirkumos”.

Šāds publiski pausts viedoklis nepārprotami norāda uz to, ka Pēterim Viņķelim ir informācija par korupciju un citām krimināli sodāmām darbībām. Šajā situācija KNAB ir pienākums nekavējoties nopratināt Pēteri Viņķeli par viņa rīcībā esošo informāciju un tik pat nekavējoties uzsākt darbu, lai apturētu šīs krimināli sodāmās aktivitātes.
Vienlaicīgi Rīgas domes priekšsēdētājs lūdz KNAB izvērtēt nepieciešamību ierosināt kriminālprocesu pret Pēteri Viņķeli par ar korupciju saistītu noziegumu atbalstīšanu un neziņošanu.

N.Ušakovs norāda, ka neziņošana par zināmiem korupcijas gadījumiem un kriminālām aktivitātēm ir pielīdzināma šo noziegumu atbalstīšanai un piesegšanai, kas arī ir krimināli sodāma rīcība.

N.Ušakovs arī norāda, ka Pēteris Viņķelis, kas savulaik bija spiests pamest civildienestu un diplomātisko dienestu savas reputācijas dēļ, tāpēc pieļaujams, ka P.Viņķelis patiešām ir piesedzis un atbalstījis kādas viņam zināmas koruptīvas darbības un kompetentām iestādēm uz to noteikti būtu jāreaģē.

N.Ušakovs šodien gatavojas iesniegt arī pieteikumu tiesā, kurā viņš prasa Peteri Viņķeli atsaukt nepatiesu informāciju, ka arī kompensēt morālu kaitējumu 10 000 Ls apmērā. “Saņemtā kompensācija tiks pārskaitīta vienai no labdarības organizācijām,” pasvītro Nils Ušakovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas