Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Valdība cer pēc pāris gadiem ieviest obligāto veselības apdrošināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kāpēc ne otrādi?
K
Vispirms ieviesiet obligāto veselības apdrošināšanu,bet algas Saeimas deputātiem palieliniet pēc pāris gadiem!
Nevis jācer,bet jādara!
N
Latvija-vienīgā Eiropas Savienības dalībvalsts bez obligātās veselības apdrošināšanas! Algas Saeimas deputātiem taču paaugstināja bez cerēšanas,algas valsts uzņēmumu valdēm divkāršoja pirms tam,pašā krīzes laikā-arī bez liekas cerēšanas! Pat bankas "Citadele" pārdošanu nevilcināja pāris gadu un Saeimas ģenerālsekretāri izdevās atrast ļoti ātri! Vajag tikai vēlēties veselības apdrošināšanu ieviest! Ne tikai migrantiem,bet arī iedzimtajiem!
N
N
Vanga esot paredzējusi, ka pēc gada šī jau būšot poliskajā mēslainē uz visiem laikiem!
Bambaks
B
Kad nāca Straujumas valdība, bija kaut kādas cerības, ka visu laiku sliktākā Valda Dombrovska valdība paliks pagātnē kā ļauns murgs. Diemžēl laiks ir parādījis, ka vecuma mocītās Straujumas valdība var sekmīgi konkurēt par sliktākās valdības statusu. Laiks visu izlīdzina- pierē ievelk grumbas, bet smadzenēs iztaisno! Diemžēl tas par Omīti....
bezdarbnieks
b
Nu nezinu, nezinu par to obligāto veselības apdrosināšanu? No kā maksās tūkstošiem mazturīgo ļaužu, kuri dzivo laukos, kuriem bezdarbnieku pabalsts ir 40 euro vai pensija 110 euro? Par šo naudu ir jāuztur tā jau pussabrukusi māja kurā cilvēks dzīvo, jāsagādā malka ziemai, jānopērk ēst un vēl jāsamaksā obligāto veselības apdrošināšanu. Vai nebūtu vispirms jānodrošina ar darba vietām un ienākumu no kā tad var prasīt to apdrošināšanas maksu?
Jau
J
Līdz mielēm piegriezusies šī TANTES jokdaru valdība. Pat smiekli vairs sen nenāk,vienīgi prieks,ka katrs murgs reiz beidzās...Cer -ko ? Ka vēl paspēs,ko sev pakampt,jo ne uz ko citu nav ne ieinteresēti,ne spējīgi.
Priecājos
P
Beidzot kaut kas patīkams. Kaimiņos Lietuvā un Igaunijā šāda kārtība jau pastāv. Nebūs jānodrošina peļņa privātajiem apdrošinātājiem. Varēs saņemt medicīnisko palīdzību, nebūs nodokļu maksātājiem vēlreiz jāmaksā par operācijām un procedūrām, jo nodokļos maksāto gada sākumā paspējis "aprīt" kāds aplokšņu vai minimālās algas saņēmējs.
Vija
V
Un kur palika "Priecājos" samaksātā obligātā sociālās apdrošināšanas nodokļa daļa? Iznāk, ka maksājam dubultā - kā VSA nodokli un kā veselības apdrošināšanu.
  • 3
  • 0
SIMBIS
S
Visiem apdrošināšanu kā "bēgļiem" valsts apmaksātu! Straujumai tikai nodokļu palielināšana un melošana dienas kārtībā.
Dr.xy
D
Interesanti vai no valdibas kads vispar saprot ka funkcione obligatas veselibas ( slimibas ) apdrosinasanas sistema ? Vai par so apdrosinasanu maksas apdrosinasanas nemeji,procentuali no saviem ienakumiem,slimo kasem,vai ari tiks izdomats kads cits variants ? Ka bus ar gimenes ( bernu) apdrosinasanu,pensionaru un bezdarbnieku apdrosinasanu ? Obligata veselibas apdrosinasana ir solidars pasakums,visi maksa slimokasem PROCENTUALI no saviem ienakumiem ,ari pensionari un bezdarbnieki.Nauda slimo kasem uzkrajas no gados jaunakajiem maksatajiem,jo vini retak slimo.Lai jaunie neapvainojas,ari vini klus vecaki. Jautajums ir par sis aprosinasanas sakumu.Latvija nav slimo kases kuras to varetu veikt,jo nav naudas uzkrajumu.Valstij ir jadod slimo kasem kreditu.
murgs
m
DIEDELNIEKI/BĒGĻI B- Veselības polises par mūsu nodokļu maksātāju naudu un citi labumi.Mums TAUTAI vilks deviņas ādas no mūsu naudas.VĀJPRĀTS.
murgs
m
DIEDELNIEKI/BĒGĻI B- Veselības polises par mūsu nodokļu maksātāju naudu un citi labumi.Mums TAUTAI vilks deviņas ādas no mūsu naudas.VĀJPRĀTS.
Caps
C
Loti pareizi, JO ARĪ CILVĒKU APLAUPĪŠANA, KĀ MŪSDIENU LATVIJAS EKONOMIKAS SASTĀVDAĻA, OBLIGĀTI IR JĀPLĀNO, CITĀDĀK VALDOŠĀS CŪKAS KĀDĀ DIENĀ VAR IZRĀDĪTIES PIE TUKŠAS UN SASISTAS SILES, KO GAN PAŠI BUS IZRIJUŠI UN SASITUŠI, PAKLAUSOT SAVIEM SAIMNIEKIEM NO BRISELES UN VAŠINGTONAS.
oskars
o
vai tiesam kads tic siem meliem,tas bija solits jau sen. reali Latvija klust arvien nabadzigaka, laikam tuvojas velesanas,,,neliesi...
Finks
F
Omīt, nerunā tik tālu uz priekšu. Blefa vērtība tam.
!
!
Aizkustinoši. BET. Patvēruma meklētāju un bēgļu uzturēšanai 2016. gada valsts budžetā ir paredzēti 5,5 miljoni eiro, no kuriem 2,5 miljoni eiro ir Eiropas Savienības fondu nauda. Bet ar to vien nepietiks – būs nepieciešami papildu līdzekļi, par kuriem Ministru kabinets lems atklātā sēdē 29. septembrī, kad uzklausīs Iekšlietu ministrijas darba grupas ziņojumu par imigrantu uzņemšanu. Neoficiāli zināms, ka katram bēglim vai viņa ģimenei tiks piesaistīts individuāls konsultants, kurš palīdzēs imigrantam atrast darbu un dzīvesvietu, koordinēs latviešu valodas apmācību. Ja būs nepieciešams, nodrošinās izglītības pārkvalifikāciju, kā arī palīdzēs tikt pie sociālā atbalsta un veselības aprūpes. Par bēgļu vai personu ar alternatīvo statusu integrāciju atbildēs Labklājības ministrija un Kultūras ministrija. Imigrantiem paredzēta arī veselības aprūpes apdrošināšana uz gadu. Nav gan zināms, kuras apdrošināšanas firmas ar to nodarbosies un kur Veselības ministrija šim nolūkam ņems naudu, ja tās katastrofāli trūkst pašmāju cilvēku ārstēšanai. Ir komentāri, viedokļi, kāpēc pasaules klaidoņiem to nodrošinās ātrāk par LR pilsoņiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas