Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vienojas par amatu savienošanas ierobežojumiem pašvaldību deputātiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
A.B.
A
Labāk, lai Sprūdžs beidz drāzties darba vietā un darba laikā un aiziet parūpēties par dvīnīšiem, kurus būdams kretīns pametis
AS
A
Čigāne atkal aptaisījās,nu nesaprotu, kur var būt šai kundzei tik maz smadzeņu.
Ventiņi
V
jANKA - mazās pašvaldībās paliks iepriekšējā kārtība - likums attiecināms uz lielajām pilsētām un novadiem.
Kaktuss
K
ZZS,SC un VL/LLNK ir partijas,kuras veicina korupciju visos līmeņos,cerams,ka tauta beidzot atmodīsies un nākošās vēlēšanās izdarīs pareizo izvēli.
janka
j
Jāpadomā ar no cita skatu punkta... Lielākā daļa pašvaldību iestāžu vadītāji,kas ir arī tās pašas pašvaldības deputāti tomēr cīnās par savu iestāžu attīstību un plaukumu(no tā rodas labums visai pilsētai). Par kādu labumu cīnīsies deputāts,kuram nebūs nekādas saistības ne ar vienu iestādi-tik vien par savu labumu. Līdz ar to zels tieši šādu deputātu korupcija,jo staigās kā tāds kungs pa iestādēm,un gaidīs,kuras iestādes vadība vairāk piesolūis vai iedos par pozitīvu lēmumu..... Nu nebūsim naivi,nedarbosies viņi kā patrioti! Tad jau drīzāk iestāžu vadītāji sniedz kādi labumu pašai iestādei-līdz ar to saglabājot darba vietas,un iestādes attīstību,gan arī vietējiem iedzīvotājiem no tā labāk.
zvirbulēns
z
O, jā! Te vēl jāliek klāt, ka deputātos paliks nulles, visas lokmotīves pirmās noliks mandātus, atļaujot nākt viņu vietā nākošajiem kas sarakstā un tā līdz zero līmenim. Korupcija, bardaks desmitkāršosies, tur vispār šaubu nav!
  • 1
  • 2
Vilis
V
Apsveicu Sprūdžu ar vienu pozitīvu panākumu.
store
s
«Edmunds Sprūdžs ar savu nesagatavoto, populistisko ideju divas nedēļas piepildīja mediju telpu, bet pēc tam aiz viņa to visu sakopt bija jānāk ierēdņu un juristu armijai,» sacīja Lielo pilsētu asociācijas pārstāvis Māris Kučinskis. VAI lielo pilsētu asociācija nav legāls veids, kā pilsētnieku nodokļu naudu iepludināt tādu pajoliņu ķešās, kas nezina, ka ministrs iezīmē politiku tālākai virzībai. Par svešu naudu arī riet ir pieņemami, vai ne?
A. S.
A
Vai tik tas nebija Einārs Cilinskis, kas savulaik ieņēma amatu Vides ministrijā, vienlaikus esot Rīgas domes deputāts... Vai tauta to vispār pamanīja, ka valsts ierēdnis (ministrijas amatā) ir aktīvs politikā, ko valsts ierēdņiem aizliedz likums.
vēlētāja
v
Nav jau runa tikai par pašvaldības deputātiem.Es nekadi nevaru saprast kā arī mazākus amatus ieņēmušie var strādāt savā darbalaikā kasir rakstīts 8 stundas vienu vai divas dienas var strādāt cita darba un par abiem saņemt algu pilnā apmērā.
nu,
n
vienkārši respekts! Tas nozīmē, ka visiem aivariņniliņamericiņiem un CO vairs nebūs interesanti tik ļoti rauties pie varas! lai izdodas! tas nav normāli, ka dažs labs pašvaldības deputāts darba laikā "spēj padarīt" entos darbus un saņem atalgojumu, ko ierindas ierēdnis vai pensionārs nesaņem gadu griezumā! malači!
Jauns un Leinis, šofera dēls
J
Viss tas ir tik vienkārši, bet latvijas vējoņi un kučinski to nesaprot.Lēmējvara un izpildvara nevar un nedrīkst saplūst vienā.Tā jau sākas un turpinās tas bardaks.......20 gadus! Vai nav par daudz?
Janka
J
Piekrītu, bet diemžēl Latvijā ir vēl daudz trakāk - likumus sagatavo nevis Saeima, bet gan ministru kabinets, un Saeimā sēdošie jampampiņi tikai nospiež podziņas...
  • 3
  • 1
Vējonis kā jau vējonis
V
Vai Vējonis vispār zin, kādas ir situācijas pašvaldībās uz vietām? Cik nav tādu deputātu, kurus iedzīvotāji ievēl, bet viņi jau pirmajā sēdē noliek deputātu mandātus, jo kļūst par pagasta pārvaldniekiem vai kādu citu amatu ieņem. Un kā var novada domes deputāts vienlaicīgi būt par šīs pašas novada domes attīstības plānošanas nodaļas vadītāju? Kur vēl klajāka interešu konflikta iespējamība var būt? Un cik tādu piemēru pa visu Latviju. Lietuva sen ar to tika galā, bet Latvijā to nevar gadiem atrisināt, jo ir taču izdevīgi vienlaicīgi būt gan izpildvarā, gan lēmējvarā. Pats pieņem lēmumus un pēc tam pats tos arī izpilda un vēl atskaitās pats sev par labi veikto darbu.
Vējonis zin, ko ēdis
V
Vējonis ļoti labi zin, kāda ir situācija vienā pašvaldībā uz vietas. Tur viens deputāts ir tik daudzos un tik ienesīgos amatos, ka viņa īpašumi jau tiek vērtēti simtos miljonos latu. Tieši šī pašvaldība visvairāk pretojas jebkādu amata ierobežojumu noteikšanai.
  • 10
  • 0
šizofrēnija
š
pašvaldības deputāta amatu nedrīkst savienot ar amatu vai darbu ne pašvaldības administrācijā, ne iestādēs vadībā, ne arī pašvaldības kapitālsabiedrībās. Ir jāizvēlas - vai nu gribu būt deputāts un pieņemt lēmumus un kontrolēt, vai arī gribu pildīt šos lēmumus un būt pakļauts kontrolei. Abas šīs pozīcijas nav savienojamas.
pašvaldības - iedzīvotāju naudas iz
p
pašvaldības - iedzīvotāju naudas izsaimniekotavas un korupcijas perēkļi!
zvirbulēnam
z
Vai, man dieniņ, nu gan paliksim bez deputātiem, ja neļaus slaukt valsti! Nepaliksim! Par deputātiem ies godīgāki cilvēki, ar pārliecību, nevis pašlabuma meklētājiar domu, lai stiprinātu savu biznesu un iedzīvotos uz citu rēķina.
  • 7
  • 1
Satversme
S
Satversme: 32. Saeimas loceklis nevar pats, ne arī uz citas personas vārdu saņemt no valsts pasūtījumus un koncesijas. Šī panta nosacījumi attiecas uz ministriem, ja arī viņi nav Saeimas locekļi. 33. Saeimas locekļi saņem atalgojumu no valsts līdzekļiem. Attiecībā uz pašvaldību deputātiem likumā ir jābūt noteiktam līdzīgi: Pašvaldības domes loceklis nevar pats, ne arī uz citas personas vārdu saņemt no pašvaldības pasūtījumus un cita veida mantiskus labumus, izņemot deputāta atalgojumu.
  • 7
  • 0
zvirbulēns
z
Ja šito visu pieņems, mēs paliksm bez deputātiem, neviens i negribēs to godu, un tad sāksies bardaciņš! :) Sorosīti rullē!
  • 4
  • 9

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas