Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +29 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Vilks jau ceturtdien dosies uz darbu, Vilnītis premjera rezolūciju nekomentē

Amatā atjaunotais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieks Alvis Vilks premjera rezolūciju, ar kuru atcelts KNAB priekšnieka rīkojums par viņa atstādināšanu no amata, uzskata par likumsakarīgu.

Savukārt KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis premjera paziņojumu pagaidām nekomentē.

A.Vilks atzina, ka ar premjera lēmumu oficiāli pagaidām neesot iepazīstināts. "Es domāju, ka premjera rezolūcija ir visnotaļ likumsakarīga. Vilnīša rīkojums par atstādināšanu no amata un arī rīkojums par disciplinārlietas ierosināšanu nav balstīti uz nekādiem juridiskiem un citiem faktiem un tie vērtējami kā prettiesiski. Loģiski un likumsakarīgi ir, ka rīkojums par atstādināšanu tiek atcelts," viņš sacīja.

Lai arī A.Vilks sūdzējās arī par Vilnīša rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu, KNAB priekšnieka vietniekam pagaidām nav informācijas, kā premjers rīkojies attiecībā uz šo sūdzību. Tomēr A.Vilks pieļauj, ka premjers to nemaz nav vērtējis un atstājis to disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ziņā.

A.Vilks arī apliecināja, ka jau ceturtdien iešot uz darbu. "Ja tas tiek darīts zināms publiski sabiedrībai un es tādā veidā esmu to uzzinājis, tad es došos uz darbu," norādīja A.Vilks.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga teica, ka birojs vēl nav saņēmis premjera rezolūciju. Tā kā KNAB priekšnieks ar to vēl nav iepazinies, viņš to vēl nevar komentēt.

Jau ziņots, ka, atceļot N.Vilnīša rīkojumu par A.Vilka atstādināšanu, Ministru prezidents uzsvēra, ka rīkojums ir uzskatāms par prettiesisku, jo konstatēta tā neatbilstība Darba likumam.

Pret A.Vilku 7.martā ierosināta vēl viena disciplinārlieta, uz kuras izmeklēšanas laiku viņš ir atstādināts no amata. Tās izmeklēšanas termiņš ir 6.aprīlis. Pagaidām nav beigusies arī pirmā ierosinātā disciplinārlieta.

A.Vilks premjeram pārsūdzēja KNAB priekšnieka rīkojumus par atstādināšanu no amata un par disciplinārlietas ierosināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas