Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Viņķele labklājības ministres krēslu uz vēl vienu termiņu nevēlas

Labklājības ministre Ilze Viņķele (Vienotība) nevēlas šo amatu ieņemt uz vēl vienu termiņu. To ministre atzina pirmdien LTV raidījumā Rīta Panorāma, norādot, ka viņai nav tik laba veselība, lai pašreizējo amatu pildītu arī nākamajā valdībā, pat ja viņai to piedāvātu.

"Vēl vienu šādu ciklu, kā bija šis.. Man nav tik daudz veselības un spēka," atzina ministre. "Divi politiski cikli pēc kārtas var atstāt neizdzēšamas sekas cilvēkā. Man ir, protams, misijas apziņa, bet es nezinu, vai tik liela."

Vienlaikus Viņķele noraidīja iespēju, ka varētu mainīt politisko piederību. "Nē. Manuprāt, pie visas šīs rīkojuma numur divi situācijas, šis ārkārtas vēlēšanu cikls ir pierādījis, ka tomēr pēkšņi radušās partijas, bez augšanas cikla, bez iekšējās demokrātijas tomēr.. Jūs redzat, kas notiek koalīcijā. Es tomēr labprāt darbojos profesionālā politiskā spēkā, nevis gadījuma pēc Saeimā iekļuvušā," uzsvēra politiķe, nežēlojot kritiku kolēģiem no Reformu partijas (RP).

"Reformu partija bija spēks, ko es pati kā liberāli orientēts cilvēks cerēju redzēt kā vienu, to pirmo bezdelīgu, kas spēs šo liberālo ideju nest sabiedrībā. Bet šobrīd tā identitātes krīze, kas ir kolēģu organizācijā, liek vēlreiz un vēlreiz mācīties no citu kļūdām," klāstīja Viņķele.

Jau vēstīts, ka nu jau ilgāku laiku attiecības koalīcijas partneru starpā ir saspīlētas un partiju līderi publiski apmainās savstarpējiem pārmetumiem. Vispirms asu kritiku no premjera puses izpelnījās Reformu partijas pārstāvis izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, uz ko RP atbildēja ar asiem pārmetumiem Vienotības ministrei Ilzei Viņķelei.

Koalīcijas partneri no RP un Nacionālās apvienības (NA) arī sestdien notikušajā Vienotības domes sēdē tika vainoti sarežģītajā budžeta sagatavošanas procesā, kuru bremzējis sabiedroto uzstājīgais tonis, šantāža un ultimāti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas