Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Zatlers: Ar valdības izveidošanu ir jāpieliek punkts politiķu domstarpībām

Ar valdības izveidošanu ir jāpieliek punkts politiķu domstarpībām un jāuzsāk aktīva, uz konkrētiem rezultātiem vērsta darbība. Šādu viedokli pēc Valda Dombrovska (Vienotība) valdības apstiprināšanas pauda eksprezidents, Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers.

Viņš uzsvēra, ka jaunas valdības apstiprināšana vienmēr saistās ar jaunām cerībām: "Tas ir pozitīvs notikums, kas liecina par to, ka politiķi ir spējuši vienoties, atrast kopsaucēju un ir gatavi kopīgam darbam."

"Šī valdība ir jauna iespēja Latvijai. Vienotības stabilitāte un pieredze apvienojumā ar ZRP jaunajām idejām un enerģiju un Nacionālās apvienībs konsekveno stāju ir daudzsološa kombinācija, kas var nest pozitīvas pārmaiņas. Tālab jaunajai valdībai ir svarīgi nezaudēt gatavību īstenot reformas un uz izaugsmi vērstu politiku," cerīgs ir V.Zatlers.
Kā galvenās jaunās valdības ZRP prioritātes viņš saredz pārmaiņas divās fundamentālās nozarēs – ekonomikā un izglītībā. "Pirmkārt, īstenot uz izaugsmi – ne tikai konsolidāciju – vērstu modernu industriālo politiku un jaunu nodarbinātības politiku, kā arī veikt darbaspēku atvieglojošu nodokļu reformu. Otrkārt, īstenot izglītības reformu visā izglītības sistēmā no bērnudārza līdz mūžizglītībai, tai skaitā, ieviešot visiem pieejamu augstākās izglītības finansējuma modeli. Kvalitatīva augstākā izglītība ir valsts ekonomikas un ilgtspējas būtiskākais balsts un tai jābūt pieejamai ikvienam, neatkarīgi no cilvēka finansiālajām iespējām."
2012.gada valsts budžeta izstrāde un iesniegšana Saeimā ir ļoti svarīgs tuvākā laika jautājums, uzsvēra eksprezidents. "Budžets ir instruments, ar kura palīdzību valdība īsteno savu politiku, tādēļ tajā ir jāatspoguļojas ne tikai konsolidācijas un finanšu stabilizācijas, bet arī reformu un izaugsmes mērķiem. Paredzams, ka par budžetu tuvākajās nedēļās notiks padziļinātas un saturiskas debates, kas ir ļoti nepieciešamas, lai budžets tiktu izstrādāts pienācīgā kvalitātē un pieņemts laicīgi," sacīja V.Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas