Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ZRP un VL-TB/LNNK neredz pamatu savu ministru maiņai

Zatlera reformu partija (ZRP) un nacionālā apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) patlaban neredz pamatu savu ministru amatu kandidātu maiņai.

ZRP līderis Valdis Zatlers pirmdien žurnālistiem pastāstīja, ka viņam bijusi īsa telefonsaruna ar premjera amata kandidātu Valdi Dombrovski (Vienotība), kurā viņš premjeram norādījis, ka atbalsta koalīciju pašreizējā sastāvā un no ZRP puses nekādu izmaiņu nebūšot.

Zatlers teica, ka nekādu jaunu ziņu neesot, kas atšķirtos no tām, par ko iepriekš Rīgas pilī runāts. Viņš arī atturējās izpaust, pret kuru ZRP kandidātu varētu būt bijuši iebildumi. "Manā rīcībā nav šādas informācijas," teica eksprezidents.

Arī VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš žurnālistiem uzsvēra, ka patlaban neredz nekādu pamatu ministru amatu kandidātu maiņai un nekādi brīnumi nenotikšot. Valdības veidošanas process bijis ļoti smags un traucē valsts attīstībai, tādēļ viņš cer, ka tiks panākta vienošanās.

Bērziņš tāpat kā Zatlers nevēlējās atklāt, pret kuru ministru amata kandidātu varētu būt bijuši iebildumi.

Telefonsarunā ar Dombrovski Bērziņš vienojies, ka būs nepieciešama tikšanās saistībā ar vienu punktu topošajā koalīcijas līgumā, kas saistīts ar nacionālās apvienības tiesībām virzīt savas iniciatīvas par valsts valodas statusa stiprināšanu. Šī punkta redakcija varētu būt jāprecizē un redakcionāli jāsaskaņo.

Kā ziņots, par ministru amata kandidātiem no atbildīgajām institūcijām saņemta arī neglaimojoša informācija, un premjera amata kandidātam Dombrovskim kopā ar koalīciju būs jālemj par nākamās valdības sastāvu, šodien kopīgajā preses konferencē ar Dombrovski žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas