Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ZZS aicina KNAB vērtēt Kariņa rīcību, piedāvājot Progresīvajiem amatu Ministru kabinetā apmaiņā pret atbalstu valdībai

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lūdzot pārbaudīt publiski izskanējušo informāciju par partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) līdera Krišjāņa Kariņa rīcību, piedāvājot partijai "Progresīvie" amatu valdībā apmaiņā pret atbalstu topošajai valdībai, aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

ZZS ieskatā, šāda rīcība var tikt uzskatīta par mēģinājumu tirgoties ar ietekmi.

Pēc partijas pārstāvju teiktā, publiskajā telpā vairākkārt ir izskanējis, ka JV vēlas partiju "Progresīvie" redzēt kā ceturto koalīcijas partneri vai arī kā opozīcijas partiju, kas apmaiņā pret kādas ministrijas vadīšanu vai arī citiem amatiem varētu atbalstīt valdības izveidi.

ZZS uzskata, ka Kariņa piedāvājumā izveidot tieši partijai "Progresīvie" paredzētu jaunu Vides un enerģētikas ministriju, lai tā atbalstītu tās jauno vadīto valdību, ir saskatāmas korupcijas vai tirgošanās ar ietekmi pazīmes.

Tāpat partijas pārstāvji uzskata, ka koalīcijas veidošanas neformālajās sarunās starp JV un "Progresīvie" pārstāvjiem varētu būt piedāvāti arī citi amati vai mantiska rakstura labumi, kas politiskajā procesā nav pieļaujami, pauž Kārkliņa.

ZZS ieskatā, nepieciešamības gadījumā būtu jāsāk kriminālprocess pretlikumīgo darbību noskaidrošanai un vainīgo personu saukšanai pie likumā paredzētās atbildības.

Kā ziņots, pašlaik iezīmējies, ka koalīciju varētu veidot JV, AS un NA.

Pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka vislabākā valstij būtu bijusi četru partiju koalīcija, jo tas nozīmētu, ka neviens politiskais spēks nevarētu justies tik ērti, lai "panāktu savu" bez diskusijas, un četri partneri būtu spiesti vienoties par valstij labāko risinājumu.

Taču, zinot, ka tas nav iespējams AS un NA iebildumu dēļ, JV piedāvāja variantu, kurā "Progresīvie" nebūtu koalīcijā, tomēr tiktu pie viena ministra amata.

Taču "Progresīvie" nolēmuši nepiekrist JV piedāvājumam un valdībā neieņemt "jaunākā brāļa" lomu, tādēļ strādās 14.Saeimas opozīcijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas