Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

ZZS ministru tikšanos ar Krievijas amatpersonu koalīcija pārrunās pēc Dūklava atgriešanās no atvaļinājuma

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministru tikšanos ar Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieku koalīcijas partneri pārrunās nākamnedēļ, kad no atvaļinājuma atgriezīsies zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Vienotības priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka šis jautājums atlikts uz nedēļu. Tomēr šodien partneri vēlējās gūt apliecinājumu, ka Latvijā ir vienota ārpolitika un mūsu valsts nebūs vājākais posms jautājumā par sankcijām.

Partneri arī saņēma šādu apliecinājumu no Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS).

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš norādīja, ka nepieciešams skaidrojums par šo tikšanos, tāpēc nākamnedēļ politiķi uzklausīs Dūklavu, kurš bija tikšanās iniciators, un, kā vakar ziņoja premjera birojs, esot Kučinskis sacījis, ka ĀM ir informēta par tikšanos.

Kučinskis pauda viedokli, ka, informējot Ārlietu ministriju un nemainot Latvijas pozīciju, neformālās sarunas ar Krievijas pārstāvjiem nav nosodāmas. Tomēr pašlaik zemkopības ministrs ir atvaļinājumā un nākamnedēļ sniegs savu skaidrojumu par situāciju.

Kā ziņots, Latvijas Ārlietu ministrija atbalsta praktisko jautājumu kārtošanu ar Krievijas pārstāvjiem, taču Latvijas amatpersonām jāievēro valdības noteiktā kārtība, kādā notiek valsts amatpersonu tikšanās, līdz ar to ministrija sagaida izsmeļošu un detalizētu informāciju par šo tikšanos.

Kā iepriekš vēstīja interneta portāls skaties.lv, Krievijas premjerministra Medvedeva vietnieks Arkādijs Dvorkovičs pagājušajā nedēļā, apmeklējot Rīgu, ticies ar trīs ZZS ministriem.

Neformālā tikšanās notikusi zivju pārstrādes rūpnīcā SIA Karavela, un tajā piedalījušies finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, satiksmes ministrs Uldis Augulis un zemkopības ministrs Dūklavs.

To, ka notikusi šāda tikšanās, portālam apstiprinājusi Reizniece-Ozola. Viņa skaidrojusi, ka tikšanās laikā runāts par sankciju atcelšanu zivju pārstrādātājiem, kā arī par Inčukalna gāzes krātuvi. Kā vēsta portāls, tikšanās, pretēji diplomātiskajai praksei, esot notikusi bez ĀM iesaistes. Dūklavs portālam skaidrojis, ka tikšanās organizators bijis Krievijas vēstnieks Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas