Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

ZZS satraukti par valsts budžeta konsolidēšanu uz pašvaldību rēķina

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nosūtījusi vēstuli Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (Vienotība), Starptautiskā Valūtas fonda pastāvīgajam pārstāvim Latvijā Deividam Mūram, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdim Andrim Jaunsleinim un visām pašvaldībām, kurā pauž satraukumu par 2012.gada valsts budžeta konsolidēšanu uz pašvaldību rēķina, aģentūru LETA informēja Saeimas ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS ir neapmierināta ar to, ka par 2012.gada budžeta konsolidāciju koalīcija plāno izlemt vienas nedēļas laikā. "Taču šoreiz situācija ir vēl nepatīkamāka, jo Latvijas pašvaldības vairs nepārstāv neviens no esošās koalīcijas partneriem," teikts ZZS vēstulē. Kā apgalvoja Brigmanis, LPS vairs netiek iepazīstināta ar 2012.gada valsts budžeta "jauninājumiem", jo tie būtiski skars ikvienu pašvaldību, ikvienu iedzīvotāju.

ZZS ir aizdomas, ka 2012.gada valsts budžetu plānots konsolidēt uz pašvaldību ieņēmumu samazināšanas rēķina, pārdalot par labu valsts budžetam iedzīvotāju ienākuma nodokli vairāk nekā 40 miljonu latu apmērā. Tie ir 50% no visa Latvijas pašvaldību visa veida sociālās palīdzības finansējuma.

Turklāt jaunās koalīcijas plānos esot uzlikt par pienākumu pašvaldībām pilnā mērā finansēt no pašvaldību budžetiem sociālās drošības tīkla pasākumus - garantētā minimālā ienākuma pabalstu, dzīvokļu pabalstu, personu bezmaksas pārvadāšanu sabiedriskajā transportā, skolēnu pārvadājumus, pirmsskolas un sākumskolas mācību satura pilnveidi. Šie izdevumi veido vairāk nekā 21 miljonu latu gadā.

Tāpat jaunās koalīcijas plānos esot samazināt pašvaldību aizņemšanās limitu Valsts kasē 20 miljonu latu apmērā pašvaldību investīciju projektu īstenošanai, kā arī "nogriezt" vairāk nekā 10 miljonus latu autoceļu uzturēšanai.
ZZS aicina amatpersonas izvērtēt tās sekas, kas radīsies, ja pašvaldībām tiks samazināti ieņēmumi 2012.gadā teju 100 miljonu latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas