Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ZZS šogad ziedots vairāk nekā visām Saeimā pārstāvētajām partijām kopā

Premjerministra Māra Kučinska pārstāvētajai Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un to veidojošajām partijām šogad saziedots 226 231 eiro, kas ir vairāk nekā visām citām Saeimā pārstāvētajām partijām kopā, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegtā un aģentūras LETA apkopotā informācija.

ZZS ziedojumos saņēmusi 194 480 eiro, bet to veidojošajām partijām - Latvijas Zemnieku savienībai (LZS) un Latvijas Zaļajai partijai (LZP) - kontos ieskaitīti attiecīgi 19 740 eiro un 12 011 eiro.

Pārējām parlamentā pārstāvētajām partijām ziedoti kopumā 185 219 eiro. Partijai Vienotība saziedots 118 490 eiro, bet Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) saņēmusi 21 203 eiro. Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadītajai partijai No sirds Latvijai ziedoti 6330 eiro, bet Latvijas Reģionu apvienība ziedojumos saņēmusi 5420 eiro. Partijai Saskaņa pārskaitīti 33 776 eiro.

Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa nesen nodibinātajai partijai KPV LV ziedoti vien 305 eiro. Tikmēr Saeimā nepārstāvētā partija "Latvijas attīstībai" ziedojumos saņēmusi 50 000 eiro.

Likums paredz, ka kopējās vienas fiziskas personas iemaksas kalendārā gada laikā vienai partijai nedrīkst pārsniegt 50 minimālo mēnešalgu apmēru - 18 000 eiro.

Šogad sešos mēnešos izmaksātais valsts budžeta finansējums sešām Saeimā pārstāvētajām partijām ir 306 198 eiro apmērā.

Dažas partijas var saņemt valsts budžeta finansējumu, un, neraugoties šo finansējumu, partiju kases joprojām likumīgi var papildināt ar ziedojumiem un biedru naudām.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Nevar nebalstīt

    AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

    Statistika nav tikai vienkārši cipari

    Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas