Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bemhens: Rīgā braukšanas biļetes cena paliks 1,2 eiro apmērā

Rīgas satiksmes (RS) sabiedriskajā transportā braukšanas biļetes cena saglabāsies 1,2 eiro apmērā un to nav plānots mainīt neskatoties uz Valsts kontroles (VK) operatīvajā revīzijā secināto par nelietderīgiem un pat izšķērdīgiem galvaspilsētas sabiedriskā transporta uzņēmuma tēriņiem, otrdien LNT raidījumā 900 sekundes sacīja RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens. 

Viņš skaidroja, ka attiecībā uz sabiedrisko transportu esot diezgan daudz lietu, kurām nav pamatnostādnes, nav atrunāts kā tām vajadzētu darboties, tāpēc arī rodoties dažādi viedokļi un skaidrojumi. Tostarp viņš minēja pasažieru uzskaiti – diskusija nav par to, vai pasažieri ir vai nav jāuzskaita, bet par dažādām pasažieru grupām - kopējā pasažieru skaitā iekļaujot pasažierus, kuri jāpārvadā par brīvu, bet par viņiem nesaņemot naudu, mainās matemātiskā bāze pasažieru pārvadāšanas pašizmaksai. 

Jautāts par VK operatīvajā revīzijā secināto attiecībā uz RS darbinieku personīgā lietošanā nodotām automašīnām, par kurām arī maksājot RS pasažieri, Bemhens norādīja, ka vārds "personīgā" šajā gadījumā ir tikai juridiskā forma. Tas nenozīmējot, ka cilvēks saņem automašīnu un dara ar to kas vien ienāk pŗatā. Pēc būtības tā esot dienesta automašīna un šajā gadījumā "personīgā" apzīmē viņa atbildību par šo automašīnu. 

RS vadītājs piebilda, ka darbiniekiem ir priekšrocība ar šo automašīnu nokļūt no darba mājās, un viņi maksājot arī līdzdalības maksājumu. 

VK vadītāja Elita Krūmiņa 900 sekundēs skaidroja, ka Ministru kabineta noteikumi nosaka formulu kā tiek aprēķināts tarifs un formāli RS to esot ievērojusi, bet diviem formulā iekļautajiem RS aprēķinātajiem rādītājiem – pārvadāto pasažieru skaita prognozei un pasažieru pārvadājumu izmaksām, VK nepiekrīt.

Viņa uzsvēra, ka veikta operatīvā revīzija un pārbaudīts ļoti mazs izdevumu apjoms, jo nav veikta visa uzņēmuma revīzija. Jau pārbaudot tikai atasevišķas darījumu pozīcijas VK konstatējusi vairākus darījumus, ko var uzskatīt par nelietderīgiem un nepamatotiem. 

Krūmiņa uzsverā, ka institūcijas vadītājam ir jādarbojas maksimāli lietderīgi un efektīvi. VK pārbaudījusi arī slēgtos ārpakalpojumu līgumus par dažādu uzdevumu izpildi, bet VK nevarēja pārliecināties, ka uzdevumi tiešām ir izpildīti. "Piemēram, ir slēgti līgumi ar bijušajiem darbiniekiem – gan valdes locekļiem, gan juridiskās daļas vadītājiem, piemēram, par tādu uzdevumu kā izpētīt nepieciešamos grozījumus RS spēkā esošajos normatīvajos aktos sakarā ar pāreju uz norēķiniem ar eiro," par kuru izpilde VK apstiprinājumu neguva.

Krūmiņa norādīja arī uz RS rīcībā esošo autoparku. Viņa informēja, ka valdes locekļi, direktori un direktoru vietnieki ceturksnī var nobraukt 9000 kilometrus un līdzdalības maksājums veido vien 150 latus ceturksnī. Tajā pašā laikā esot pilnīgi iespējams ar attiecīgo transportlīdzekli doties privātās darīšanās, jo revīzijas laikā VK neguva pārliecību par sistēmu, kas to nepieļautu.

Bemhens savukārt piebilda, ka Volvo neesot gluži ekskluzīvas klases auto, piebilstot, ka RS autoparks ne ar ko neatšķiroties no līdzīgu uzņēmumu autoparka. 

Uzņēmuma vadītājs teica, ka ir noteikti VK sniegto 14 ieteikumu ieviešanas termiņi, un RS to arī pildīs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas