Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Decembrī rīdziniekiem siltumenerģijas cena nemainās; janvārī tā varētu samazināties

Akciju sabiedrība „RĪGAS SILTUMS” no šā gada 1.decembra  norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros cenu 45,42 Ls/MWh (bez PVN), kas ir tāda pati kā novembrī.

Siltumenerģijas cena noteikta, pamatojoties uz akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” šā gada 10.decembrī publicēto paziņojumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” - par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem decembrī, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai 230 Ls/tūkst.nm3. 

Atsaucoties uz akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” paziņojumā pausto informāciju, sagaidāms, ka 2013.gada janvārī un februārī varētu tikt piemērota dabasgāzes tirdzniecības cena 225 Ls/tūkst.nm3, tādējādi prognozētā siltumenerģijas cena janvārī un februārī būs zemāka nekā decembrī un tā būs 44,77 Ls/MWh (bez PVN).

Rīgā siltumenerģijas cena decembrī ir zemākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām. Tā ir par 23% zemāka nekā Viļņā un par 6% zemāka, salīdzinot ar siltumenerģijas cenu Tallinā.

Siltumenerģijas tarifā lielāko daļu 82% sastāda izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes cenas. 

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2012.gada 27.aprīļa lēmumam Nr.110 „Par akciju sabiedrības „RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem”, siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai. 

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lv  lietotājus informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS „Latvijas Gāze” publicēto paziņojumu laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” līdz tekošā mēneša 10.datumam par dabasgāzes tirdzniecības cenu. 

Pēc sinoptiķu prognozēm ziema solās būt auksta, tāpēc lai maksimāli saglabātu siltumu savā mājoklī, taupītu siltumenerģiju un tādējādi samazinātu apkures rēķinus, AS „RĪGAS SILTUMS” atgādina un aicina iedzīvotājus un ēku īpašniekus/pārvaldniekus noblīvēt bēniņu lūkas, iestiklot bēniņu un pagrabu logus, nodrošināt kāpņu telpas ar dubultajām durvīm un mehāniskajiem durvju aizvērējiem, nomainīt nekvalitatīvus un bojātus logus pret jauniem. Ja nav iespējas to paveikt, aicinām noblīvēt logu spraugas, ievietojot siltinošu blīvējumu. Tāpat iesakām iedzīvotājiem atbrīvot radiatorus no aizkariem, mēbelēm vai citiem priekšmetiem, kas traucē radiatoru optimālu siltumatdevi, novietot aiz radiatoriem siltumu atstarojošu materiālu, telpas vēdināt īsu brīdi un intensīvi, kā arī nevajadzētu bez vajadzības turēt atvērtus logus un durvis kāpņu telpās un citās koplietošanas telpās. Apkures sezonā noteikti nepieciešama telpu vēdināšana, lai ielaistu svaigu gaisu un neradītu kondensāta veidošanos.

Jāatzīmē, ka mājas saimnieks  ir katrs dzīvokļu īpašnieks, kam būtu jādomā un jārūpējas par visu māju kopumā, saglabājot un taupot siltumu savā ēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas