Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

FOTOREPORTĀŽA: Tikko atvērtajā Gaismas pilī iesprūst lifts, vairākiem apmeklētājiem kļūst slikti

Dienā, kad Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunā ēka tiek atvērta apmeklētājiem, Gaismas pils liftā iesprūduši 22 cilvēki un daļai gaisa trūkuma dēļ parādījušās veselības problēmas, portāls Diena.lv uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD).

VUGD ceturtdien plkst.13.17 saņēmis izsaukumu uz Gaismas pili. Notikuma vietā bijušas septiņas VUGD automašīnas un 30 ugunsdzēsēji glābēji. Sākotnēji mēģināts atbrīvot lifta augšējo daļu, lai tur ieplūstu gaiss. Glābēji skābekli mēģinājuši ielaist liftā no saviem elpošanas aparātiem, jo liftā esošajiem cilvēkiem gaisa trūkuma dēļ palicis slikti. Kad liftu izdevies atvērt, cilvēkiem, kuriem nepieciešams, palīdzību snieguši mediķi. 

Dienests informē, ka Gaismas pilī izglābti 22 cilvēki un glābšanas darbi ir pabeigti. 

Lifts bija iesprūdis starp 1. un 2.stāvu un dienestiem ar situāciju izdevās tikt galā ātri - nepilnā pusstundā,  ceturtdien neilgi pēc notikušā teica Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks. Viņš atvainojās par notikušo tehnisko kļūmi.

Liftā, visticamāk, bija sakāpuši vairāk cilvēku nekā drīkst, taču svara sensors nenostrādāja, kad paredzēts, bet, kad lifts jau bija sācis kustību. Kāpēc liga gadījusies, noskaidros tehniskā komisija kopā ar liftu ražotāja Schindler ekspertiem, teica LNB ēkas ekspluatācijas inženieris Didzis Paegle.

Pēc incidenta vēlreiz pārbaudīti tiekot visi Gaismas pilī esošie lifti, viņš piebilda.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola portālu Diena.lv informēja, ka notikuma vietā bija trīs neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes. Pēc mediķu rīcībā esošās informācijas liftā bijuši 22 cilvēki, no kuriem lielākā daļa par veselības stāvokli nav sūdzējusies. Mediķi apskatījuši astoņus cilvēkus, kuriem palīdzība sniegta notikuma vietā – stacionārā nogādāt kādu nav bijis nepieciešams. Visi astoņi bijuši pieaugušie, un pēc mediķu apskates devušies mājās. 

Pievienotas 4. līdz 6.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas