Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izsludina grantu konkursu 50 000 eiro vērtībā

No 5 aprīļa līdz 30. jūnijam ABLV Charitable Foundation programmā Jaunā Rīga biedrības un iestādes var iesniegt idejas Rīgas centra vides uzlabošanai kvartāla, pagalma vai ielas mērogā. Pieejamais līdzfinansējums 80% apmērā var sasniegt līdz 50 000 eiro. 
Pērn fonda atbalstu saņēma unikāla interaktīvā strūklaka, kas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem Rīgas Kongresu namam pieguļošajā Kronvalda parkā būs pieejama jau pēc mēneša.

Viena no fonda atbalsta jomām ir Pilsētvide, kuras mērķis ir sekmēt vides labiekārtošanu, sabiedrībai nozīmīgu būvprojektu veidošanu un tiem pieguļošo teritoriju ierīkošanu, veicinot estētiskas un drošas vides attīstību. Īpaša uzmanība tiek pievērsta tam, lai, radot jaunu, tiek saglabāts esošais kultūras mantojums.

Uz finansējumu var pretendēt dzīvokļu īpašnieku biedrības un dzīvokļu īpašnieku kooperatīvu sabiedrības, kā arī valsts un pašvaldības iestādes, kuras vēlas uzlabot un labiekārtot savā īpašumā vai pārvaldībā esošās teritorijas. Fonds pieņem projektu pieteikumus, kuru realizēšanai no fonda pieprasītā granta apjoms var veidot līdz pat 80% no projekta kopējām izmaksām, bet nepārsniedzot 50 000 eiro. Idejām jāatbilst Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai līdz 2030. gadam un Rīgas attīstības programmai 2014.-2020. gadam. Grantu konkursa nolikums un pieteikuma veidlapas pieejamas www.ablv.org sadaļā “Kā saņemt līdzfinansējumu”.

“Pagājušā gadā izvēlējāmies oriģinālu projektu – interaktīvu strūklaku, par kuras “diriģentu” ar pirkstu kustībām var kļūt ikviens garāmgājējs, nosakot strūklakas plūsmu, tai pat nepieskaroties. Tas ir autordarbs, kurā izmantotas jaunākās interaktīvās tehnoloģijas, līdz ar to Kronvalda parka strūklaka kļūs par modernāko Eiropā. Aicinām cilvēkus arī šogad izstrādāt un pieteikt savas jaunās idejas, lai kopā rūpētos par Rīgas pilsētas vidi, iepriecinātu sevi un tās viesus,” piedalīties aicina ABLV Charitable Foundation valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas