Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Jaunajā apkures sezonā siltumenerģijas tarifs Rīgā sarucis par 19%

AS Rīgas siltums siltumenerģijas tarifs no šā gada 1.oktobra ir 47,18 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas, salīdzinot ar pagājušā gada oktobri, sarucis par 19%.Prognozē, ka arī nākamajos apkures mēnešos novembrī un decembrī tas paliks nemainīgi zems - 47,18 eiro par MWh bez PVN.

Kā aģentūrai LETA ziņoja Rīgas siltumā, siltumenerģijas tarifs Rīgā ir zemākais Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.Tāpat siltumenerģijas tarifs oktobrī Rīgā ir arī mazākais Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 12% mazāks nekā Tallinā un par 9% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Viļņā.Siltumenerģijas tarifs oktobrī, kā arī prognozes novembrim un decembrim noteiktas, pamatojoties uz AS Latvijas Gāze publicēto paziņojumu oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis - par dabasgāzes tirdzniecības cenu 206,32 eiro par tūkstoš normālkubikmetriem oktobrim un prognozēm novembrim, decembrim.Kā ziņots, dabasgāzes tirdzniecības cenu pastāvīgais samazinājums, kas bija novērots visa gada garumā, ir pozitīvi ietekmējis apkures sezonu šoruden - tā tiek sākta ar zemākiem siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem, salīdzinot ar aizvadītā gada rudeni, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).Komersanti, kuriem tarifi noteikti atkarībā no dabasgāzes cenas, šo apkures sezonu sāk ar līdz pat 19% zemākiem tarifiem. AS Latvijas Gāze publicētās dabasgāzes tirdzniecības cenu prognozes novembrim un decembrim liecina, ka siltumenerģijas tarifi nākamajos mēnešos varētu saglabāties nemainīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas