Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Nesteigsies sodīt Rīgas mikroautobusu satiksmi par saistību neievērošanu

Piepildījušās bažas, ka mikroautobusu nomaiņa Rīgā nebeigsies termiņā - SIA Rīgas mikroautobusu satiksme (RMS) tā arī nav spējusi nodrošināt jaunos mikroautobusus līgumā paredzētajā skaitā, bet joprojām braukā neregulārie pārvadātāji, kuri atsevišķos maršrutos tomēr esot samazinājuši aktivitātes.

Pasažieri pamanījuši, ka ielās izbrauc gluži sarūsējuši mikroautobusi, kādi no pilsētas satiksmes likās jau pazuduši uz neatgriešanos.Sekojot līdzi RMS solījumiem par jauno mikroautobusu ieviešanu Rīgā, uzkrītoši šķiet tas, ka sākumā bija solīti 200, tad jau 180, bet jaunākās ziņas liecina, ka tikai 160 mikroautobusu. Oficiālais iemesls, kāpēc iepirkums varētu būt mazāks, ir maršrutu tīkla plānotā optimizācija, novēršot dublēšanos. No jaunā gada, ja licencēšanas komisija saskaņos jaunos maršrutus un grafikus, lielas pārmaiņas varētu gaidīt Pļavnieku iedzīvotāji, jo tur seši maršruti braucot pa vienu līniju, apgalvo RMS valdes priekšsēdētājs Vitālijs Komars. Par citiem virzieniem viņš pagaidām neizteicās.Jau pirms oficiālā termiņa - 4.septembra -, kad visiem jaunajiem busiņiem bija jābūt ielās, kļuva zināms, ka vajadzīgais skaits nav iepirkts. Tagad par vainīgajiem pataisīti ražotājs Mercedes Benz un busiņu piegādātāja SIA Domenikss, jo ražotājs pārejot uz citiem dzinējiem un kavēšanās esot tikai šī iemesla dēļ, nevis tāpēc, ka RMS nebūtu līdzekļu busiņu iegādei. Kamēr busiņi nav piegādāti, RMS nomā no Domeniksa 2008.-2010. gadā ražotus mikroautobusus, kas vizuāli vairāk atgādina iepriekšējo, nevis jauno pārvadātāju autoparku.Rīgas satiksmei kā pasūtītājam ir tiesības sodīt RMS par līguma nepildīšanu, jo jaunie mikroautobusi solītajā daudzumā nav sākuši kursēt. Tomēr, kā liecina RS pārstāvja Viktora Zaķa teiktais, uzņēmums nav noskaņots sodīt RMS, jo pats jūtas neizpildījis savas saistības: "Līgumā teikts, ka RMS pārņem pilnu maršrutu tīklu, bet joprojām kursē neregulārie pārvadātāji. Tos ierobežot nav mūsu spēkos, bet mūsu atbildība tomēr ir. Kamēr mēs neesam izpildījuši savas saistības, grūti prasīt no viņiem." Visu rakstu lasiet laikraksta Diena 19.septembra izdevumā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas