Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Opozīcija pārliecināta, ka aiz Reinbaha atlaišanas redzami slēpti motīvi

Paužot neapmierinātību ar ielu remontu gaitu, galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) pieņēmis lēmumu atstādināt Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) direktoru Vitāliju Reinbahu. Opozīcija uz šādu lēmumu vairākkārt mudinājusi jau iepriekš, tāpēc, lai gan rīcību vērtē kā pareizu, ir pārliecināta, ka aiz tās redzami slēpti motīvi un atbildība par neizdarību jāuzņemas arī pašam priekšsēdim.

Informācija par turpmāko RDSD likteni ir skopa, taču zināms, ka pilsētas ielu remonts netiks pabeigts laikā, trešdien vēsta laikraksts Diena.Domes opozīcijas deputāts Olafs Pulks (Vienotība), komentējot notikušo, uzsver, ka Vienotība nekad nav balsojusi par to, lai Reinbahu ieceltu attiecīgajā amatā, tieši pretēji - pēc partijas ierosinājuma jau divreiz sasauktas ārkārtas sēdes, kurās izskatīts lēmums atstādināt RDSD direktoru. Ušakovs pats Dienai nevēlējās atklāt Reinbaha atstādināšana iemeslus, taču ar preses sekretāres Lailas Ivānas starpniecību norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, jo bijusi slikta departamenta darba organizācija, kas radījusi sarežģījumus vērienīgajos šīsvasaras remontdarbos. Savukārt rezonējot uz opozīcijas teikto, pilsētas vadība vienīgi saka, ka "opozīcija regulāri pieprasa amatpersonu atlaišanu, tas ir viens no viņu darba instrumentiem".Pulks gan nekautrējas izteikt savus pieņēmumus: "Acīmredzot Ušakova kungs jūt, ka viņa popularitāte krītas, un visa Rīga ir uzrakta tā, it kā tikko būtu beidzies karš. Tad tiek meklēts vainīgais un mēģināts parādīt stingrā tētiņa stingro roku." Viņš arīdzan nenoliedz, ka redzama zināma saistība starp pēkšņiem, skaļiem lēmumiem un nākamā gada pašvaldību vēlēšanām.Nacionālās apvienības Rīgas domes frakcija uzskata, ka politiskā atbildība par nekārtībām RDSD jāuzņemas mēram pašam. Tam piekrīt arī Pulks: "Vislabāk būtu, ja viņš atzītu, ka ir kļūdījies, un atvainotos. Neko vairāk, pieņemsim, kaut kādu atkāpšanos no amata, mēs jau no viņa nesagaidīsim. Tas liecinātu par to, ka viņam vismaz kaut cik rūp un interesē, kas notiek Rīgā, nevis tikai viņa popularitātes reitings."Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 17.augusta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas