Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pūce pieprasa RD paskaidrojumu par nekārtībām atkritumu apsaimniekošanas sistēmā

Ceturtdien, 29.augustā, vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Juris Pūce (A/P) ir pieprasījis paskaidrojumus Rīgas domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR) par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas organizēšanu galvaspilsētā situācijā, kad dome joprojām nav pieņēmusi saistošos noteikumus par atkritumu apsaimniekošanu pilsētā, bet publiski izskanējušas ziņas, ka Konkurences padome varētu apturēt ar AS Tīrīga noslēgto publiskās-privātās partnerības līguma darbību.

"Rīgas dome turpina strādāt pretēji labas pārvaldības principiem un situācijā, ko radījusi ar atkritumu apsaimniekošanu, pat balansēt uz naža asmens ar savas darbības likumību," uzsver Pūce.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izplatītajā paziņojumā norādīts, ka Rīgas dome jau vairākus gadus nepilda Atkritumu apsaimniekošanas likumā noteiktos pienākumus un pašvaldības spēkā esošie saistošie noteikumi neatbilst likuma prasībām. VARAM jau vairākkārt ir norādījusi domei uz šo problēmu, diemžēl vēl vakar Rīgas domes deputāti atlika jaunu saistošo noteikumu, kas turpmāk regulētu atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, izskatīšanu.

"Līdz ar to Pašvaldību likuma 93.panta kartībā nosūtītā vēstulē Pūce pieprasa Burovam septiņu dienu laikā sniegt paskaidrojumus, kā arī iesniegt detalizētu krīzes, kas Rīgā var veidoties 16.septembrī, plānu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas organizēšanu un nodrošināšanu pilsētā pēc 15.septembra, kad būtu jāstājas spēkā līgumam ar AS Tīrīga," teikts paziņojumā. 

Tāpat Pūce Burovam uzdevis, atbilstoši pašvaldības izstrādātajam un ministrijā iesniegtajam krīzes plānam, nekavējoties nodrošināt Rīgas iedzīvotājiem objektīvu un pilnvērtīgu informāciju par atkritumu apsaimniekošanas līgumu slēgšanu ar AS Tīrīga situācijā, kad pašvaldība nav izdevusi jaunus saistošos noteikumus, tādējādi radot pamatotus jautājumus par šādas rīcības likumību.

 

Top komentāri

iedzīvotājs
i
Jācer, ka Pūcem izdosies izkustināt šo jautājumu. Citādi no Tīrīgas puses saņemam tikai līgumus balstītus uz veciem RD noteikumiem, pie tam bez cilvēcīgiem variantiem, kādus pieļāva līgumi ar ClearR.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas