Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgā pieejamas būs astoņas oficiālās peldvietas

Rīgas pilsētā šogad iedzīvotājiem būs pieejamas astoņas oficiālās peldvietas, informē Rīgas domē. Apmeklētājus ir gatavas uzņemt peldvietas Vecāķos, Lucavsalā, Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Rumbulā, pie Ķīšezera, Bābelīša ezera un Ķīpsalā.

Pārdaugavā atpūtniekus gaida četras oficiālās peldvietas - Vakarbuļlu, Daugavgrīvas, Lucavsalas un Lucavsalas līča peldvietas, kā arī atpūtas zonā ierīkotā peldvieta Ķīpsalā. Pirms peldsezonas sākuma visās peldvietās uzstādītas koka laipas, izvietotas informatīvās zīmes, atkritumu konteineri, pludmales soli un pārģērbšanās kabīnes, kā arī veikti smilšu līdzināšanas darbi un citi teritoriju uzturēšanas darbi. 

Pilsētas Ziemeļu rajonā pilsētniekiem pieejama Vecāķu peldvieta un Bābelītes ezers. Kopējais Vecāķu pludmales garums ir 2,8 kilometri, tajā skaitā peldvieta un aktīvās atpūtas zona 700 metru garumā. Peldvietā ir uzstādītas 12 pārģērbšanās kabīnes, soliņi, atkritumu urnas, nodrošināta dalīto atkritumu šķirošana, izvietotas pārvietojamās tualetes, tajā skaitā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. 

Vecāķu pludmalē ir arī ierīkota bērnu rotaļu zona ar dažādiem spēļu elementiem. Lai atvieglotu pieeju pludmalei cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī māmiņām ar bērnu ratiņiem, ir izveidotas vairākas koka laipas. Aktīvās atpūtas cienītājiem peldvietā ir izveidoti pludmales volejbola laukumi. Pieejama arī stacionārā tualetes ēka, kurā atrodas duša un telpa māmiņām mazuļu pārģērbšanai. Labiekārtošanas darbi veikti arī pie Bābelītes ezera peldvietas. 

Savukārt Latgales priekšpilsētā iedzīvotāji aicināti atpūsties peldvietā "Rumbula". Arī šeit visu sezonas laiku tiek veikti nepieciešamie labiekārtošanas darbi. Peldvietā pieejami sanitārie mezgli, tai skaitā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. 

Vakarbuļļos un Vecāķos arī šogad plīvos Zilais karogs, kas ir apliecinājums starptautiskiem vides standartiem.

Top komentāri

Endzelīnsdivreizkapāapgriezies
E
Rīgā būs astoņas oficiālās peldvietas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas