Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā slēgs un reorganizēs vairākas skolas

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja atbalstīja vairāku skolu slēgšanu un reorganizēšanu Rīgā, lai "turpinātu pilnveidot izglītības iestāžu tīklu".

Kā tika informēti deputāti, likvidējot Rīgas Jāņa Poruka vidusskolu, kas atrodas Gaujas ielā 23, izglītības programmu īstenošanu nodos Rīgas 45. vidusskolai, kas atrodas Ropažu ielā 34, lai mācības arī turpmāk notikšot visās līdz šim izmantotajās telpās.

Likvidējot Rīgas Mūzikas vidusskolu, tā tiks pievienota Rīgas Valdorfskolai. Mācības turpmāk notiks Rīgas Mūzikas vidusskolas līdzšinējās ēkās - gan Šampētera ielā 98, gan Kalnciema ielā 160. Turklāt šīm ēkām ir piesaistītas lielas teritorijas skolēnu mācību procesa un arī brīvā laika aktivitāšu organizēšanai.

Savukārt Rīgas Raiņa vidusskolai, kas atrodas Kr. Barona ielā 71, tiks pievienota likvidētā Rīgas Avotu pamatskola, kas atrodas Avotu ielā 44, mācību process skolēniem arī turpmāk tiks organizēts abās ēkās, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu mācība plāna īstenošanu un konkurētspējīgu pedagogu darba samaksu, skolas ar nelielu skolēnu skaitu un klašu piepildījumu tiks slēgtas, nododot to mācību programmu realizēšanu citās skolās.

Izglītības iestāžu tīkla pilnveidošanā iecerēts izveidot jaunu - Rīgas Arkādijas vidusskolu Āgenskalna apkaimē, apvienojot Rīgas 61. vidusskolu, kas atrodas Pārslas ielā 14, ar Rīgas 53. vidusskolu, kas atrodas Melnsila ielā 6. Šīs iestādes mācības process turpmāk notiks abu skolu ēkās.

Pirmsskolas un sākumskolas audzēkņi mācīsies Pārslas ielā 14, savukārt pamatskolas un vidusskolas izglītības programmas tiks īstenotas Melnsila ielā 6.

Rīgas 19. vidusskolai piešķirs nosaukumu Rīgas Bolderājas Jaunā pamatskola, Rīgas 54. vidusskolai - Rīgas Baltmuižas pamatskola, Rīgas 65. vidusskola turpinās darbu kā Rīgas 65. pamatskola, arī Rīgas 69. vidusskola turpinās darboties kā Rīgas 69. pamatskola. 

Savukārt līdzšinējā Rīgas Austrumu vidusskola turpmāk būs Rīgas Austrumu pamatskola, bet Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskolai tiks piešķirts nosaukumu - Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskola.

Pilnveidojot pašvaldības izglītības iestāžu tīklu, plānots veidot vienotu izglītības iestādi Jaunciema apkaimē. Rīgas 15. pirmsskolas izglītības iestādi pievienot Rīgas 7. pamatskolai, kur pamatizglītības programma joprojām tiks īstenota skolas ēka, Jaunciema 4. šķērslīnijā 4, bet pirmsskolas izglītības process - Gaileņu ielā 15.

Kā norādīja komitejas vadītāja Iveta Ratinīka, būtiski esot saskatīt nevis vārdus "slēgt" vai "reorganizēt", bet "iespēju, ko šis process paver", racionāli izmantojot gan finanšu līdzekļus, gan pedagoģiskos resursus un telpas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas