Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

RNP konstatēts garš nepilnību saraksts

Beidzot publiski kļuvis pieejams Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojums par SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) darbību, kurā konstatēti daudzi pārkāpumi un nepilnības, sniegti 23 ieteikumi. Rīgas domes vadība pagaidām ziņojumu nekomentē, jo neesot ar to iepazinusies. Pats uzņēmums izplatījis paziņojumu, kurā daļu pārmetumu noraida, bet uz žurnālistu jautājumiem RNP valdes priekšsēdētājs Ivo Lecis paša sasauktā preses brīfingā atbildēt atteicās.  

Lasīja vai nelasīja 

Ceļš līdz VK revīzijas ziņojuma publiskošanai patiesi bija garš. Jau 23. jūlijā telekanālā LNT valsts kontroliere Elita Krūmiņa paziņoja, ka VK vērsusies prokuratūrā par atklātajiem pārkāpumiem RNP. 12. augustā uzņēmums izplatīja paziņojumu presei, jau komentējot VK pārmetumus, kas vēl nebija plašākai sabiedrībai pieejami, bet dienu vēlāk VK paziņoja, ka RNP revīzijas rezultātus ir pārsūdzējis, tā novilcinot ziņojuma publiskošanu. VK izteica vērtējumu, ka "uzņēmums klaji demonstrē vēlmi slēpt daļu ziņojumā ietvertās informācijas, kuru sabiedrībai ir tiesības zināt". 

Rīgas domes vadība VK ziņojumu nekomentē, jo neesot redzējusi pēdējo ziņojuma variantu pēc tā pārsūdzēšanas. Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kurš ir RNP kapitāldaļu turētāja pārstāvis, atrodas atvaļinājumā un atgriezīsies nākamnedēļ. Pēcpusdienā atklājās, ka ar pilnu ziņojuma tekstu nav iepazinies arī RNP valdes priekšsēdētājs Ivo Lecis, kurš sasauca preses brīfingu, lai pateiktu dažas vispārīgas frāzes TV kamerās un paziņotu, ka uz jautājumiem neatbildēs. Tiesa, viņš atklāja, ka dažus šī paša ziņojuma aspektus jau paspējis apspriest ar nozares asociācijas pārstāvjiem.

Parādās Dzanuškāns

Advokāta un Rīgas mēra padomnieka Jāņa Dzanuškāna vārds šā gada sākumā izskanēja visai nelāgā gaismā, kad atklājās, ka viņa biroja Dzanuškāns un partneri izstrādātais pētījums Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde – īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējošie mehānismi sākumā domē nebija atrodams, pēc tam to uzrādīja, taču Diena atklāja, ka teksts lielā mērā sastāv no brīvi internetā pieejamu avotu citātiem. Birojs Rīgas domei atmaksāja 35 000 eiro. Tagad birojs Dzanuškāns un partneri parādās VK ziņojumā kā iepirkuma dalībnieks, kas nepamatoti atzīts par iepirkuma procedūras uzvarētāju, noslēdzot līgumu par juridiskiem pakalpojumiem zemes nomas strīdu izskatīšanā par kopējo summu 40 000 eiro, lai gan nav izpildījis iepirkuma noteikumu prasības. RNP rakstiskajā atbildē šis pārmetums ir apiets, tāpat nav skaidrots VK pārmetums par līguma slēgšanu ar biedrību Arodbiedrību koordinācijas centrs. Pērn RNP pārskaitījis centram 362 tūkstošus eiro. Lai gan šie izdevumi nav iekļauti pārvaldīšanas maksā, Valsts kontrole norāda, ka, tikai divu arodbiedrību biedriem dodot iespēju saņemt papildu labumus, tiek klaji pārkāpts atšķirīgas attieksmes aizlieguma princips.

Visu Ata Rozentāla rakstu Garš nepilnību saraksts lasiet piektdienas 21.augusta laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas