Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Viedo autostāvvietu projekts: Atrod aizdomīgus partnerus

Rīgas satiksmes viedo autostāvvietu projektā iesaistītā organizācija, iespējams, pastarpināti saistīta ar uzņēmēju Māri Martinsonu, svētdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums de facto.

Kā 8,7 miljonus vērtā projekta partneris piesaistīta Energoefektīva apgaismojuma asociācija. Raidījums de facto secina, ka asociācija eksistē tikai "uz papīra" - tai nav atrodama mājaslapa un telefona numurs, mediju arhīvos nav sastopamas nekādas ziņas par tās aktivitātēm. Šovasar tā nomainījusi nosaukumu uz Latvijas viedo pilsētu asociācija, un nu tās nosaukums saskan ar Rīgas satiksmes projekta nosaukumu. 

Asociācijas vadītāja Linda Zeltiņa strādāja kompānijā Vizulo Group, tagad to vada viņas vīrs. Vizulo Group uzņēmumam var atrast netiešu saistību ar uzņēmēju Māri Martinsonu - uzņēmuma padomē ir Ieva Šaripo, kādreizējā Martinsona kolēģe, kas joprojām kopā ar viņu vada kādu biedrību. Savukārt uzņēmuma valdē ir Indra Zinkeviča, kas vada uzņēmēja Martinsona ģimenei pastarpināti daļēji piederošo kompāniju Moduls Interjers.

Moduls Interjers ir regulārs Rīgas pašvaldības iepirkumu uzvarētājs - kopš 2015. gada parakstīti līgumi par teju trim miljoniem eiro. Pēdējais uzvarētais konkurss ir par LED gaismekļu piegādi pašvaldības aģentūrai Rīgas gaisma. Tur Latvijas Televīzijai paskaidroja – Rīgai piegādātie gaismekļi ir Vizulo produkts. Arī topošā "viedās pilsētas" projekta ietvaros plānots liels LED gaismekļu iepirkums –  lai uzstādītu sensorus, kas mērīs satiksmes plūsmu, visā Rīgas centrā esot jānomaina vecie ielu lukturi pret jaunām LED lampām, un tas izmaksāšot aptuveni pusmiljonu eiro. Vai arī uz šo iepirkumu pretendēs ar Māri Martinsonu netieši saistītie komersanti – to Rīgas gaismā un Rīgas satiksmē nekomentē.

Lielāka daļa no "viedās pilsētas" projekta finansējuma (vairāk nekā pieci miljoni eiro) tiks gūti no Eiropas Savienības programmas. Rīgas satiksme pieteicās arī uz valsts līdzfinansējumu. Ja Eiropas Savienība projektu akceptēs (tas būs zināms pavasarī), tad valsts sola no savas puses piemaksāt 2,5 miljonus eiro. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā skaidro, ka Rīgas satiksmes piesaistītos partnerus nav vērtējuši.

Māra Martinsona vārds jau izskanējis kontekstā ar šaubīgu Eiropas finansējuma izlietojumu. Pirms diviem gadiem de facto ziņoja – uzņēmējs samaksājis sodu par mēģinājumu izkrāpt Eiropas struktūrfondu līdzekļus, taču sodāmība nu ir dzēsta.

Kādreiz ar Martinsonu saistītā būvfirma Moduls-Rīga nonāca Finanšu policijas redzeslokā apjomīgā lietā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un naudas atmazgāšanu. Šovasar policija lūdza sākt kriminālvajāšanu pret vairākiem cilvēkiem, bet ne Finanšu policija, ne prokuratūra vārdus nemin.  Laikraksts Diena nesen ziņoja, ka Māris Martinsons atzīts par aizdomās turamo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas