Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

SEB banka: Bankomātu izmantošanas paradumi un noslogojums ir atgriezies ierastajā ritmā

Pēc vienlaicīgās apgrozības perioda beigām, kad SEB bankas iemaksas bankomāti tika pārslēgti no latu banknošu iemaksas uz eiro banknošu iemaksu, privātpersonas un uzņēmēji iemaksājuši vairāk kā 11 miljonus eiro. Tas liecina, ka gada pirmajās divās nedēļās, kamēr SEB bankas bankomātos varēja iemaksāt latus, iedzīvotāji veica nepieciešamo naudas iemaksu, savukārt pamazām apritē ieplūstot eiro banknotēm, tās tagad aktīvi tiek iemaksātas bankomātos.

Gandrīz mēnesi pēc eiro ieviešanas bankomātu izmantošanas paradumi un noslogojums ir atgriezies ierastajā ritmā - ja gada beigās būtiski pieauga iemaksu apjoms, kas veikts bankomātos, tad gada sākumā palielinājās skaidras naudas izmaksas. Turklāt, ja vidēji SEB bankas bankomātus dienā lieto vidēji 45 000 reizes, tad īsi pirms un pēc eiro ieviešanas bankomātu lietošanas skaits atsevišķās dienās sasniedza pat 62 000 reizes. 

SEB bankas valdes locekle Ieva Tetere: "Decembra vidū būtiski sāka pieaugt bankomātu lietošana, īpaši palielinoties skaidras naudas iemaksām. Tam bija būtisks pamatojums – lai pāreja uz eiro būtu vienkārša, tās esamības bankas kontā ir ērtākais veids. Bankomātu intensīva lietošana gada sākumā bija saistīta gan ar to, ka cilvēki turpināja iemaksāt latus savos kontos, lai tie konvertētos uz eiro, gan arī ar interesi par eiro banknošu izskatu, kā arī nepieciešamību pēc eiro banknotēm tirdzniecībā un pakalpojumu jomā strādājošajiem. Šobrīd esam atgriezušies pie līdz šim ierastā apjoma."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē