Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Āboliņš: Var jau būt, ka Reformu partijā neviens necer uz Antānes panākumiem

Pastāv efektīvāki veidi, kā atrisināt šādas lietas. To sauc par sociālajiem transferiem. Jo esmu pārliecināts, ka ļoti drīz tā pati Rīgas dome lems par papildu līdzekļu piešķiršanu no nodokļu maksātāju naudas Rīgas satiksmei, lai segtu iztrūkumu,- vēl tikai pērnā gada oktobrī, atbildot uz žurnāla Playboy jautājumu, vai Reformu partija (RP), nākusi pie varas, tāpat kā Saskaņas centrs (SC) ļautu Rīgā pensionāriem pilsētas sabiedriskajā transportā braukāt bez maksas, teica RP deleģētais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Visai loģiska atbilde, kas saskanēja ar partijas kursu, ideoloģiju, programmu, uzstādījumiem un līderu uzteikumiem.

Tobrīd Pavļuts tika uzskatīts arī par vienu no reālākajiem partijas Rīgas mēra amata kandidātiem, tomēr beigās no iespējas atteicās, RP neveiksmīgi šim godam centās uzrunāt Mārtiņu Bondaru un tagad ir nonākusi līdz Ingas Antānes kandidatūras izvirzīšanai.

Un Antāne jau vienā no savām pirmajām intervijām radikāli izmainīja partijas līdzšinējo kursu, paziņojot, ka Rīgā sabiedriskajam transportam jābūt vispār bez maksas. Kaut ko tādu nesola pat pašreizējais galvaspilsētas galva, populistiski orientētais saskaņietis Nils Ušakovs, un tas ir pilnīgi jauns pavērsies politiķu priekšvēlēšanu retorikā. Jo Antāne interviju sniedza kā Rīgas mēra amata kandidāte, un ir loģiski, ka tas ir viņas priekšvēlēšanu solījums. Respektīvi, ja viņa kļūs par Rīgas mēru, tad ar trolejbusiem, autobusiem un tramvajiem turpmāk varēsim vizināties bez maksas, miljonus izmaksājusī etalonu sistēma tiks atcelta un Antāne skaidri zina, kur visiem šiem priekiem atrast naudu.

Antānes paziņojums būtībā nozīmē to, ka ir mainījies arī RP ideoloģiskais uzstādījums un tā no liberālas, labējas partijas pārsviedusies uz populistiski kreiso nišu, kurā pašreiz gozējas tikai jau minētais SC.

Taču, lai kādi būtu politiķes motīvi, viņas izteikumi izskatās pēc kārtējās zatleriešu publiskās katastrofas. Jo šobrīd nav skaidrs, vai līdzīgi kreisi RP turpmāk pozicionēsies arī citos jautājumos un vai kāds partijā vispār ir rēķinājis, cik pilsētas budžetam izmaksātu šādu bezmaksas labumu ieviešana. Un ko partijā vai tās tuvumā dara tādi cilvēki kā Vjačeslavs Dombrovskis, Roberts Ķīlis vai jau minētais Pavļuts, kuri noteikti neizskatās pēc tādiem, kas solītu sabiedrisko transportu visiem bez maksas.

Var jau, protams, būt, ka RP neviens necer uz kādiem Antānes panākumiem, tāpēc tiek solīts viss, ko vien iespējams pasolīt, prātā paturot domu, ka to jau tāpat nevajadzēs pildīt. Tikpat labi var būt, ka Antānei nav savas priekšvēlēšanu platformas, tas nav partijas oficiālais viedoklis un viņa vienkārši runā visu, kas konkrētajā brīdī ienācis prātā. Tomēr, pat pieņemot, ka tas viss varbūt tā ir, ja zatlerieši tiešām kaut kad domā atgūt šobrīd katastrofāli zemos reitingus, šāda neapdomīga mētāšanās ir vienkārši nepiedodama. Jo diez vai kāds patiesi kreiss vēlētājs noticēs pēkšņajām pārmaiņām. Bet vēl atlikušie, lojālie un labēji orientētie balsotāji, tik krasas ideoloģiskas svārstības vai vienkārši jebkādas konsekvences trūkumu var arī nesaprast.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē