Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Alkohola ražotāji atbalsta stingrākas likuma prasības jauniešu alkoholisma mazināšanai

Atbildības ieviešana nepilngadīgajiem par alkoholisko dzērienu iegādāšanos, kā arī pienākums jauniešiem līdz 25 gadu vecumam uzrādīt apliecinošo dokumentu, pērkot alkoholu, palīdzēs nodrošināt likumā iekļauto kontroles normu izpildi, norāda Latvijas Alkoholisko dzērienu ražotāju un izplatītāju asociācijas (LADRIA) pārstāvji.

Asociācija atbalsta šobrīd Saeimā skatītos grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK), uzsverot, ka šīm izmaiņām ir būtiska nozīme alkohola nozares problēmjautājumu risināšanā. 

“Jaunie APK grozījumi ir vērsti uz to, lai dalītu tirgotāja atbildību ar pircēju, kas rīkojas ārpus likuma. Obligāta dokumentu uzrādīšana personām vecumā līdz 25 gadiem palīdzēs izvairīties no situācijām, kad jaunietis izskatās vecāks par saviem gadiem un nelikumīgi iegādājas alkoholu. Atbildības ieviešana par alkoholisko dzērienu iegādi arī nepilngadīgajām personām ir atbalstāms preventīvs pasākums,  kas, cerams, palīdzēs mazināt alkohola patēriņu jauniešu vidū,” uzsver LADRIA valdes loceklis Valters Kaže. 

“Atzinīgi ir vērtējams arī tas, ka grozījumi paredz stingrāku mehānismu ieviešanu nelegālā alkohola tirdzniecības apkarošanai,” turpina V. Kaže. “Soda uzlikšana nekustamā īpašuma īpašniekam, kuram piederošās  telpās notiek nelikumīga alkoholisko dzērienu izgatavošana, glabāšana vai realizācija,  vairos privātīpašnieka atbildību  un kalpos kā papildus instruments  policijai šādu pagrīdes darboņu efektīvākai apkarošanai”, pauž V.Kaže. 

14. martā APK grozījumi tika pieņemti Saeimā otrajā lasījumā. Līdz marta beigām turpināsies priekšlikumu iesniegšana Saeimas Juridiskajai komisijai, kas gatavos likumprojekta redakciju galīgajam trešajam galīgajam lasījumam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē