Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bērziņš: Latgale tuvākajos gadu desmitos būs strauji augošs ES reģions

Valsts prezidents Andris Bērziņš piektdien darba vizītē Latgalē apmeklē Eiropas Savienības (ES) austrumu robežu un izteicies, ka Latgale tuvākajos gadu desmitos būs strauji augošs ES reģions, informēja Valsts prezidenta kancelejas preses dienests.

"Viss ir jūsu pašu rokās. Ja kāds cer, ka atbrauks kāds no malas un kaut ko atnesīs, tad tas tā nenotiks. Un, pat ja notiks, tad tas nav labākais, kas var notikt ar mums," norādīja Bērziņš. 

Bērziņš Eiropas dienā devās uz Latgali, lai novērtētu Latvijas robežsargu paveiktā darba nozīmi ES ārējās robežas apsargāšanā, kā arī iepazītos ar reģionālo uzņēmumu nākotnes iecerēm.

Vizītes sākumā Bērziņš apmeklēja Valsts robežsardzes koledžu Rēzeknē, kur iepazinās ar imigrācijas kontroles un dokumentu tehniskās izpētes apmācību, apskatīja skolas bibliotēku un sporta centru, kā arī apmeklēja Kinoloģijas centru.

Vēlāk Bērziņš ieradās Zilupes vidusskolā, kur kopš 1983.gada atjaunotas divas plūsmas pirms tam esošās tikai krievu plūsmas vietā. Sākot sarunu ar Zilupes novada iedzīvotājiem, Bērziņš atzina, ka vizītes galvenie mērķi ir iepazīt Latvijas un ES austrumu robežu un robežsardzes darbu ikdienā, kā arī satikties ar Zilupes novada iedzīvotājiem.

"Tas ir maldīgs uzskats, ka Latgale ir atpalikusi un neprognozējama. Es tam nekad nepiekrītu, jo zinu, ka Latgalē dzīvo ļoti stipri cilvēki, kas vienmēr mācējuši tikt galā ar grūtībām un vēlas iet uz priekšu," sarunā ar iedzīvotājiem teica Bērziņš.

Vizītes turpinājumā Valsts prezidents apmeklēja arī Ludzas pārvaldes Opoļu robežapsardzes nodaļu valsts austrumu robežā un sarunā ar nodaļas vadību pārrunāja robežsargu ikdienas darba aktualitātes, kā arī devās uz kūdras ražošanas uzņēmumu Peat Export LLC Ludzas novada Briģu pagastā, lai iepazītos ar uzņēmuma darbību un nākotnes attīstības iecerēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē