Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bundžu Jānis: Par eirograustiem

Nedēļas sākuma ziņu klāstā īpaši piesaistīja Rīgas domes Īpašuma departamenta priekšnieka ierosinājums, ka jāveido Graustu pārvalde (via LETA).Pārvaldei pirmām kārtām būs jānodarbojas ar graustu apkarošanu. Visādās apkarošanas lietās pieredzējušais departamenta priekšnieks Burova kungs gan manīgi izvairījās no garlaicīgā jautājuma, cik tad tur cilvēku strādāšot un kādu naudiņu vajadzēs.

To redzēšot pēc pāris nedēļām. Tikmēr lieliskais jaunums būs piemirsies, un visi būs aizņemti, teiksim, ar prezidenta kārtējās runas apraudāšanu vai iepakojuma nodokļa ēnas pusēm.Bundžu Jānis noteikti uzsauktu augstas laimes šīs idejas autoram. Patiesi - lai apkarotu, vispirms jāizveido kaujas spējīgas vienības, teiksim, speciālu uzdevumu rota Betons, kurai nepieciešams inovatīvs ekipējums un buldozeri. Pēdējie, līdzīgi trolejbusiem, būs ar sensoriem, televizoriem un propelleriem un attiecīgi arī maksās.Pirms tam gan topošajai pārvaldei būs jāuzraksta koncepcija un jāveic graustu grupēšana. Tādam nolūkam būs nepieciešams konsultants, kura izvēle lai paliek speciālistu ziņā. Graustu koncepcijas izstrādes izmaksas pieklātos noslepenot, jo tā ir stratēģiski svarīga, līdz šim maz izpētīta kategorija.Graustus nevajadzētu likvidēt, bet sakārtot, atbilstoši Eiropas uzstādījumiem un direktīvām - citiem vārdiem - tie jāpadara videi un sabiedrībai draudzīgi. Lai graustus padarītu draudzīgus, vispirms būs jāpadara draudzīgi to īpašnieki. Te nu pavērtos plašs darba lauks, lai noskaidrotu, cik katrs grausta īpašnieks gatavs būt draudzīgs ar Rīgas domes Īpašuma departamentu - nu… kā lai saka… draudzība jau nav tikai tāda vispārīga padarīšana, tai nepieciešami konkrēti izmērāmi parametri. Latos, eiro un, lai visi saprastu, arī Krievijas rubļos un Ķīnas juaņos.Tālāk nonākam pie atziņas, ka draudzīgie grausti nebūs jāapkaro, bet tur varēs iekārtot šķēršļu trases, spoku atrakcijas un eksplozīvus bārus asu izjūtu cienītājiem.Graustu skaits ir zināms arī tagad, tomēr šie skaitļi ir nepilnīgi un apšaubāmi. Iespējams, ka tos pat apzināti sagrozījuši kādreiz Rīgā valdījušie nacionālradikāļi. Tādēļ VISIEM Rīgas namu īpašniekiem vispirms būs jādodas uz Graustu pārvaldi pēc izziņas, vai īpašumā esošais nams ir vai nav grausts. Tā pamazām veidosies Graustu reģistrs. Kā jau visos reģistros, tur būs elementāri tikt iekšā, bet ne tik viegli tikt ārā.Katru gadu jāparedz noteikts graustu pieauguma procents. Tad tos varētu dažādi skaisti grupēt un aranžēt.Protams, ne visi sabiedrības locekļi parādīs sapratni par jauno ideju, tādēļ dažādos draudzīgos masu informācijas līdzekļos plānots izveidot Graustu ziņas trīs reizes dienā, kur kompostrēti darbinieki izskaidrotu mazāk apķērīgajiem graustu idejas nozīmi un perspektīvas.Skaidrs, ka sākumā ir jāapgūst pieredze. Tādēļ konsultants ieteic budžetā plānot komandējumus uz Parīzi, Rio un, ak jā - Maskavu. Nav jau obligāti tur pa galvu, pa kaklu mesties kādos graustu pārgājienos. Pietiks, ja attiecīgās pilsētas mērijas kinozālē noskatīsies pāris filmiņu un mājīgā atmosfērā pie glāzes avota ūdens pārspriedīs graustu attīstības iespējas.PAREIZAIS VIEDOKLIS - Burova kunga komanda šo iniciatīvu pieteikusi ĪSTAJĀ BRĪDĪ - nākamā gada Rīgas budžeta veidošanas kulminācijā. Nav par agru, lai skauģi nenoknābā, un nav par vēlu, lai blenztu uz uzrakstu - vilciens aizgājis.

A ko citi departamenti?!?!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē