Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Bundžu Jānis: Rezidences atdzimšana

Gatavojoties prezidenta vēlēšanām, kandidāti debatēs rātni un harmoniski apgalvoja, ka Jūrmalas rezidencē nedzīvošot. Sergejs Dolgopolovs turklāt uz darbu bija gatavs braukt no Pļavniekiem ar trešo autobusu. Žēl, ka to skatu nevarēs redzēt.

Nu kaislības mitējušās, konsultanti pēta, no kuras planētas uzradušies prezidenta Vējoņa balsotāji un cik kurš kuram parādā. Arī Jūrmalas rezidences lietās redz pārgrozības. Taču nav tā, ka jaunais prezidents būtu pārdomājis pats - ziniet, aizbraucu, apskatīju, dikti forši, pakojam mantiņas. No situācijas izsprukts piezemētāk, jo izrādās, ka tajā Ogres dzīvoklī būšot pat dārgāk nekā Jūrmalas rezidencē. Tā izvērtējis drošības dienests. Cik tas "dārgāk" ir konkrēti, nevar zināt, jo valsts noslēpums.

Lai arī būtu. Droši vien, ka augstās personas pieņemt smalkos, drošos apartamentos ir pat labi, bet te parādās cita lieta, kas konsultantam šķiet tā vērta, lai sniegtu PAREIZO VIEDOKLI.

Izrādās, četros gados, kamēr Bērziņš rezidenci nav izmantojis, tā nonākusi bēdīgā stāvoklī. Jāremontē. Jāatgādina, ka Jūrmalas rezidencē remonts tika veikts 2008. gadā par kādiem nieka 2,5 miljoniem eiro. Nav jau tā, ka pamestajā rezidencē pulcējušies Jūrmalas bomži, dārgās mēbeles pamazām nokurinājuši un izpārdevuši. Elementāri - ja neviens nedzīvo, telpas nolietojas ātrāk un atbilstoši "Pirmajam Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) paradoksam" - nolietojuma ātrums proporcionāls iepriekšējā remonta ieguldījumu kvadrātam un apgriezti proporcionāls apdzīvotības intensitātes kubam.

Bet nu parādās cita liga - nevarot zināt, cik tas remonts īsti maksās. Kā VNĪ pārstāvis teicis LNT televīzijai, tas būšot atkarīgs no prezidenta kunga prasībām. Te sākas bīstamība. Ja nu tās prasības nav pietiekami augstas? Izskatās, ka VNĪ no šī riska būs izsprukuši. Prasības nemaz nedrīkstot būt zemas. Tas ir pretvalstiski un neekonomiski. Esot jau zondēts - vai nevarot izmantot no rezidences plašumiem tikai kādu daļu? Nekādā gadījumā! Vai nu visu, vai neko. Atvainojiet, "neko" arī neskaitās. Tad posts turpināsies. Jāmaksā par visu un vairāk nekā iepriekš. Tak jānosedz četru gadu dīkstāve.

PAREIZAIS VIEDOKLIS šī delikātā stāvokļa risinājumā. Vispirms - kam gan domāti līdzekļi neparedzētiem gadījumiem? Ārlietu ministrija jau tālredzīgi un nesavtīgi bija lūgusi ietaupīto prezidentūras naudu nolikt neparedzēto izdevumu maciņā.

Otra versija. Starp citu, tā pilnībā pieļauj Raimonda Vējoņa iecerēto rezidences "drusciņ" izmantošanu. Kā zināms, Latvijai var nākties uzņemt savu daļu Ziemeļāfrikas bēgļu. Latvija vēl niķojas, bet gan jau sagaidīs ar tautas dziesmām un šašliku. Faktiskie izmitināšanas apstākļi nepatiks ne cilvēktiesību inspektoriem, ne pašiem bēgļiem. Tad kādēļ neizmantot lielisko Jūrmalas namu, protams, pēc remonta?! Dzird, ka katram bēglim līdzi došot 6000 eiro. Pieņemsim, ka izvieto divdesmit bēdubrāļus, tātad 120 000 eiro. Tāda nauda! Prezidentam, kā gribēja, mazu istabiņu ar virtuvīti. Augstu personu pieņemšanai no bēgļiem izīrē kamīnzāli. Vienīgi kundzei vajadzēs mainīt patronāžas prioritātes, darbojoties kā bēgļu viesnīcas komandantei. Racionāli, jo nekur nebūs jābrauc.

Ja nav iebildumu, priekšlikumu rīt uz komisijām un parīt lemjam plenārsēdē.

*ļoti neatkarīgs konsultants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē