Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Bundžu Jānis: Strasbūras debates

Vakar Strasbūrā notika Eiropas Parlamenta debates, kuras īsi un aktuāli varētu nosaukt "Par tekošo momentu". Precīzāk - par stāvošo momentu.Konsultants interesējās, kādas jaunas nianses un runu uzstādījumus būs ienesuši aktuālie notikumi Parīzē un citur. Nevar teikt, ka nebija nekā. Vēl vairāk - varēja pat pieminēt dažas kopīgas lietas, kas raksturoja citkārt dažādu ļaužu uzrunu prioritātes.

Protams, ka visi izteica līdzjūtību teroristu uzbrukumos cietušajiem un tuviniekiem. Nākamais - jāatsāk draudzēties ar Krieviju (cik varēja saprast, Ukrainā viss kārtībā). Tiesa, gluži visi šo refrēnu nedziedāja, bet nemanīja gan neviena, kurš asi iebilstu - iespējams, tas notika kaut kur zāles dziļumā, ko varētu uzzināt no mūsu deputātu izteikumiem sociālajos tīklos. Ja atrastu. Tad, protams, bija aicinājumi beidzot no vārdiem pāriet pie darbiem. Jums. Nevis mums.Jāapskata spilgtākās uzrunu epizodes laikā, kad Eiropas citadelē noteikts sarkanais trauksmes līmenis.Eiropas galvenais priekšnieks Junkera kungs, bikli šūpojot mazo kulaciņu, sauca, ka nedrīkst bēgļus salīdzināt ar teroristiem. Tas esot smieklīgi. Vēl smieklīgāks bija prezidenta kunga aicinājums saglabāt Šengenas garu… kurš nupat esot komas stāvoklī. Netika paskaidrots, vai jāsaglabā komas stāvoklī, vai varbūt iebalzamējot.Tautas partijas grupas vadītājs Vēbera kungs skaldīja, ka jāsāk strādāt. Viņi jau esot sākuši, tikai sociālisti traucējot. Pēdējo pārstāve lēca no krēsla, saucot, ka esot gluži otrādi.Sociāldemokrātu pārstāvis Džanni Pitella solīja, ka terorismu aizslaucīs. Netika precizēts, kad un uz kurieni. Kungs vēstīja arī, ka islāms ir daļa no Eiropas kontinenta identitātes un ka visiem gaismas spēkiem jāapvienojas pret ļaunajiem - gaišajos ieskaitīja Eiropas Savienību, ASV, Krieviju… jādomā, triju Baltijas valstu prezidenti drīz nāks ar precizējumu par savu neseno skepsi Krievijas draudzības aspektā.Konservatīvo reformistu pārstāvis Saids Kamals zināja teikt, ka teroristus var identificēt pēc tā, ka šie pļēgurojot un neapmeklējot mošejas. Nedrīkst ļauties naidam, jārespektē citādi domājošie. Uz kādas deputātes nesapratni, ka paša Saida grupas biedri runājot šausmu lietas par musulmaņiem, runas meistars attrauca, ka nevajag uzdot lētus, populistiskus jautājumus.Zaļo pārstāvis Lamberts jautāja (interesanti - kam?), kāpēc draudzējamies ar Saūda Arābiju, kur cērt galvas, bet nedraudzējamies ar Krieviju?Putins ir mūsu pusē! Drauds ir fundamentālais islāms - sauca Brīvības un demokrātisko partiju grupas runasvīrs Pols Natels. Sakāmā beigas nevarēja saprast, jo izcēlās demokrātijas principiem atbilstoša bļaustīšanās.Var jau piesaukt vēl virkni citātu, tomēr PAREIZAIS VIEDOKLIS no debašu uzklausīšanas ir nenoliedzams - bija ārkārtīgi grūti sameklēt tos vāros asniņus, kas liecinātu par dažādi domājošo parlamentāriešu vienotu, konstruktīvu nostāju svarīgāko šībrīža problēmu risinājumos. Citējot Junkera kungu - Šengenas zona ir komā.Tomēr ir arī laba ziņa - Eiropas deputātu čalošanas fons (gan mazliet nervozs) liecina, ka uguns vēl nav sasniegusi ne pakulas, ne benzīnu. Citādi domājošie noteikti jāatzīst par panikas cēlājiem un, piedodiet, bet netiešiem terorisma balstītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē