Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Circene: Ar pašreizējo finansējumu varam nodrošināt tikai minimumu

"Ar to finansējumu, kas šobrīd Latvijā ir medicīnai, mēs varam nodrošināt minimumu - neatliekamo palīdzību. Pārējo mēģinām sakombinēt tā, lai cilvēkiem ir pieejama palīdzība, kas ir visvairāk nepieciešama," tā LTV Rīta Panorāmai intervijā otrdien norādīja veselības ministre Ingrīda.Circene.Jau piekto gadu pēc kārtas pastāv situācija, kad veselības nozarē, par spīti slimnīcu vadītāju prasībām, ir būtisks līdzekļu trūkums, pauž Latvijas Slimnīcu biedrība (LSB) vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

J.Kalējs jau iepriekš uzsvēris, ka Latvijā ir vienīgā valsts Eiropā, kur neatliekamajai palīdzībai ir kvotas. "Tās kvotas nozīmē, ka valsts tomēr limitē neatliekamo palīdzību. Varētu teikt, ka valsts limitē ugunsgrēku skaitu - teiksim, šogad nedrīkst būt vairāk kā 100 ugunsgrēku. Diemžēl to ir vairāk. Tas pats notiek ar neatliekamo palīdzību."Attiecīgi, ja kvota ir izsmelta, pacientam palīdzība joprojām tiek sniegta, taču valsts par to nesamaksā, skaidro Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs. Tāpat pirmdien, 9.septembrī, Latvijas Slimnīcu biedrība atteikusi tikšanos ar veselības ministri Ingrīdu Circeni, tā vietā prasot sarunu "aci pret aci" ar premjeru Valdi Dombrovski, lai varētu izskaidrot papildus finansējuma nepieciešamību veselības nozarei. "Slimnīcu biedrība ir darba devēju pārstāvji, tāpēc tas būtu premjera pienākums ieklausīties mūsu viedoklī," cerību, ka tikšanās ar premjeru tomēr notiks, pauž J.Kalējs, norādot - slimnīcu vadītāji uz šādu iespēju gaida nu jau vairāk nekā divus mēnešus.  Pati veselības ministre arī pēc atteikuma tikties uzsver, ka "Mēs necīnāmies dažādās pusēs. Mums ir ļoti konstruktīva sadarbība gan ar Slimnīcu biedrību, gan ar Latvijas Ārstu biedrību, gan ar arodbiedrību, jo mērķi ir pilnīgi vienādi."Kaut publiskajā telpā izskanējuši viedokļi par Veselības ministrijas un biedrību nespējā produktīvi sadarboties, pēc I.Circenes teiktā problēma nav sadarbībā ar veselības nozares pārstāvjiem, bet gan izpratnes trūkumā valstiskā līmenī. “Veselības ministrija viena nevar lemt jautājumus par prioritātēm un naudas piešķiršanu. Tāpēc arī ir vēlme tikties ar premjeru un finanšu ministru, lai radītu izpratni, ka mums ir atsevišķas nozares ar finansējumu virs vidējā Eiropas līmeņa, un tad ir veselības nozare ar viszemāko finansējumu," saka I.Circene.Jau vēstīts, ka Latvijas slimnīcu vadītāji noraidījuši veselības ministres Ingrīdas Circenes uzaicinājumu tikties, izsakot vēlmi runāt tieši ar premjeru Valdi Dombrovski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē