Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Deputāts: Konkurences padome nevar būt aptieku advokāts

"Konkurences padomei kā Vienotības vadītās ministrijas padotībā esošai iestādei, pirms komentēt politisko partiju piedāvājumus, būtu jāieskatās spogulī un jāatbild uz jautājumiem - līdz kam savā attīstībā ir nonākuši aptieku tīkli, ļaunprātīgi izmantojot dominējošo stāvokli, piekopjot negodīgu mazumtirdzniecības praksi un uzskrūvējot cenas", norādījis Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņa).

"Licenču izsniegšana aptiekām atbilst vienīgi pašreizējo tīklu interesēm, kurā tirgus dalībnieki ir pret konkurences paplašināšanu. Farmaceitiem vairs gandrīz nekas nepieder. Arī Ministru kabineta līmenī noteiktajā kompensējamo recepšu medikamentu cenas regulējumā - jau ir ietverts aptieku uzcenojums, kas dzen cilvēkus nabadzībā", uzskata Saeimas deputāts.

"Konkurences padomei būtu jāmācas no Somijas, kur uz Helsinku Universitātes slimnīcas bāzes visā valstī ir izveidots aptieku tīkls, kas bauda valsts atbalstu, padarot zāles, kas tik ļoti nepieciešamas iedzīvotājiem, pieejamas. Tikmēr Latvijā, aptieku tīkli jau pērk poliklīnikas un slimnīcas", izteicies Elksniņš.

Jau vēstīts, ka Konkurences padomes pārstāvis Jānis Račko partiju Saskaņa un Gods kalpot Rīgai (GKR) pašvaldību vēlēšanu programmā iekļauto ieceri par lētāku municipālu aptieku veidošanu pie pašvaldības ārstniecības iestādēm nosaucis par populistisku solījumu.

Viņš norādīja, ka KP kategoriski iebilst pret šādu populistisku solījumu paušanu un īstenošanu, skaidrojot, ka Ministru kabineta (MK) noteikumi "Aptieku un aptieku filiāļu izvietojuma kritēriji" paredz izņēmuma gadījumus, kad pašvaldība var iesaistīties zāļu mazumtirdzniecības tirgū. Tas ir tikai tādos gadījumos, kad komersanti neveido teritoriālo nosegumu farmaceitisko pakalpojumu nodrošināšanai.

Tomēr šāda problēmsituācija nebūtu attiecināma uz Rīgu, kurā patlaban ir apmēram 300 aptiekas. Tas ir gana ievērojams skaitlis, un tādējādi patērētājiem ir nodrošināta gan iespēja iegādāties nepieciešamos medikamentus, gan izvēlēties komersantu jeb aptieku, kur šo iegādi veikt, uzsvēra Račko.

Top komentāri

Redziet!
R
Tas mūdzis Šmits TV apgalvoja (un ir bēdīgi, ka žurnālisti nav tik erudīti, lai dotu šādai demagoģijai pretsparu, jo ne jau iedzīvotāju interesēm šis draņķis kalpo), ka Latvijā zāles LĒTAS. Tikai divi piemēri, miega zāles Imovane Latvijā maksā ap 9 eiro, Vācijā ap 15 eiro. Latvijā par minimālo algu var nopirkt kādus 45 iepakojumus, Vācijā vismaz simts. Glicerīns 25ml Latvijā nopērkams ap 3,50 eiro, Vācijā Amazonē tas pasūtams 500 ml par 6,99 eiro, tātad vismaz 10 reizes lētāk. Kurš tad gan var vērt muti vaļā un teikt, ka Latvijā zāles ir LĒTĀKAS?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē