Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Dienas replika: Ērces

Jau 23. martā šogad konstatēta pirmā piesūkusies ērce, kas, par laimi, nav bijusi inficēta, jo cilvēks nav bijis potējies.Dienas izmeklējums liecina, ka zemākā par encefalīta poti pieejamā cena ir 14,5 lati, bet citos veselības centros kā akcijas cena minēti 16-17 lati par poti. Cilvēkiem, kuriem darbs un dzīvesveids saistīts ar uzturēšanos mežā, iespējams, jautājums par potēšanos ir atrisināts.

Tomēr atcerēsimies, ka aizvien vairāk ir gadījumu, ka ērces piesūkušās pat pilsētā - starp lauku, mežu un Latvijas zaļajām pilsētām dabā striktas robežas nav. Ērce var piesūkties pat pilsētas centra parkā - Vērmanes dārzā, kā gadījās Dienas žurnālista paziņam, nerunājot nemaz par Jūrmalas mežu. Tāpēc potēsimies! Tas būtu pirmais aicinājums katram, kurš uzņemas atbildību par savu un savu bērnu veselību. Otrs aicinājums būtu par šo problēmu padomāt valstiskā mērogā - visa Latvija atrodas paaugstinātas ērču encefalīta izplatības zonā. Laukos dzīvojošie Latvijas cilvēki un viņu mazie bērni pastāvīgi atrodas saskarsmē ar dabu - ērču piesūkšanās ir ikdiena. Vai katra ģimene laukos, nerunājot nemaz par bezdarbniekiem, var atļauties potes par 17 latiem katram ģimenes loceklim? Protams, ka nevar. Kā šis skaitlis 17 lati par poti korelē ar Latvijas minimālo un pat vidējo algu? Te mēs redzam to vietu, kur dzīves līmenis robežojas ar humānisma problēmu, jo ērces kodiens var draudēt ar invaliditāti un nāvi. Diemžēl.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē