Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Dienas replika: Paula virtuvē

Jaunais vilnis šogad Jūrmalā notiks. Šāds lēmums pirmdien tika pieņemts komponista Raimonda Paula virtuvē un lielā mērā pateicoties mūsu Maestro, kas acīmredzot atkal kaut ko ir radoši pārdomājis. Labi, ka tā. Jaunā viļņa nenotikšana, par kuru jau bija paziņots, būtu nepatīkams trūkums ne tikai Jūrmalai, bet visai Latvijai.

Mēs varam ņemties, smīkņāt un ironizēt par mūzikas stilu un publikas gaumi, bet tas ir liels pasākums -apjoma ziņā liels. Krievijas televīzijas kanālā RTR 30 sekundes maksā 30 tūkstošus dolāru, bet Jauno vilni rāda vairākas stundas un vēl atkārto vairākas reizes gadā. Un tas ir Latvijas un Jūrmalas tēls, kuru nopirkt nav iespējams - to skatās 200-300 miljoni skatītāju un zina visā postpadomju telpā un krievu pasaulē - no Sanfrancisko līdz Murmanskai. Protams, daudziem Jaunais vilnis tieši tāpēc arī nepatīk, ka saistās ar Krieviju un krievisko, tomēr primitīvai nepatikai nevajadzētu nodarīt kaitējumu savai valstij, kurai - būsim godīgi - Jaunais vilnis dod saimniecisku labumu. Kā uz saimniecisku pasākumu - izklaides industrijas daļu, reklāmas pasākumu, investīciju piesaistītāju - uz to arī ir jālūkojas. Ir cilvēki, kuriem arī Rammstein koncerti liekas nepieņemams ārprāts, nevis kultūras pasākums, tomēr tie notiek, jo pulcē skatītājus. Ir cilvēki, kuriem sadzērušies hokeja fani neliekas draudzīgākā vide, tomēr sporta sacensības notiek. Negatīvismu var atrast katrā norisē - mācīsimies saskatīt šajās izklaidēs pozitīvo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē