Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Dienas replika: Trīs bērni

Lai latvieši spētu izdzīvot nākotnē, nepietiek ar vienu bērnu ģimenē. Ar diviem ir par maz - nākotne sākas ar trešo. Diemžēl Latvijā ir maz bērnu un maz ģimeņu, kurās ir trīs bērni, nemaz nerunājot par daudzbērnu ģimenēm. 9293 ģimenēs ir viens bērns, 6649 ir divi bērni, un tikai 2198 ģimenēs vecāki audzina trīs bērnus.

Diena uz sarunu bija aicinājusi Ievu (30) un Māri (32), lai noskaidrotu, kāpēc ģimene neizšķiras par trešo bērniņu. Un te atklājas skarbā patiesība - pat tie, kuri uzdrošinājušies veidot ģimeni un radīt bērnus, ir pārliecināti, ka trešo bērnu radītu tikai tad, ja dzīvē iestātos finansiālā stabilitāte. Gribam vai negribam, bet tieši ekonomikas attīstība ir cieši saistīta ar latviešu tautas izdzīvošanu. Referendumos varam paust politisku viedokli, bet referendumos nerodas bērni. Ja bērni nerastos neplānoti, viņu nebūtu vispār, secinām sarunā ar Māri un Ievu. Varbūt kādam tas ir citādi, bet, iespējams, tā ir kopējā Latvijas sajūta. Lai rastos plānoti bērni, ir svarīga finansiālā stabilitātes sajūta ģimenē. Kā redzam, reālajā šodienas Latvijā ekonomika un demogrāfija ir saistītas ciešāk par ciešu. Var atcerēties, ka senāk cilvēkiem klājās grūtāk, bet ģimenēs bija arī astoņi un vairāk bērnu. Tikai tagad nav senie laiki. Ir citi cilvēki un citi tikumi. Ir jāsaka paldies tiem vecākiem, kuri vismaz neizvēlas abortu, bet izšķiras radīt bērnu, ja iestājusies grūtniecība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē