Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Dienas replika: Viss vēl priekšā

Strīdā par IKI maksātnespējas lietu Latvijas valsts izskatās samulsusi: saimniecisks juridisku personu strīds ir novedis pie Briseles iejaukšanās un jautājumiem par valsts likumdošanu. Uzņēmēju aprindās reakcija svārstās no skaudīga «tā vajadzētu aizstāvēt mūsējos ārzemēs» līdz īgnumam par «ārzemnieku bezkaunību».

Lai kā arī būtu, jārēķinās, ka šāda apelēšana starptautiskajās institūcijās starptautiskajā biznesā ir ierasta prakse. Strīdi par valsts slēptu atbalstu aviobūvē, kašķi par monopolstāvokli IT nozarē, plēšanās par apgrūtinājumiem iegādāties nolūkoto uzņēmumu finanšu, mazumtirdzniecības, enerģētikas un metalurģijas nozarē utt. - Eiropas, ASV, Ķīnas, Krievijas uzņēmumi regulāri sūdzas cits par citu Eiropas Komisijā, Pasaules Tirdzniecības organizācijā, parlamentos un valdībās, regulatoros un presē. Ņemot vērā, cik nežēlīgs kļuvis bizness un cik varena juristu armija pasaulē, patiesībā jābrīnās, ka Latvija līdz šim šādās kaujās iekūlusies tik maz.

Ņemot vērā, ka Latvijā pēdējo gadu laikā ir parādījušies kvalificēti starptautisko tiesību speciālisti, bezspēcības sajūtai nevajadzētu būt - vienkārši šie eksperti vairāk jāiesaista likumdošanas procesā, lai viņi dod eksperta slēdzienus par to, kā no mūsu viedokļa gluži labi likumi izskatās Eiropas Savienības u. c. juridisko kodeksu kontekstā, vai tos nevar dažādi traktēt un izmantot. Jo varam nešaubīties - ja tāda iespēja būs, tā tiks izmantota!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē