Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dombrovskis: Manu valdību izvirzītie mērķi sasniegti

Iepriekšējo trīs valdību laikā izvirzītie mērķi lielā mērā ir tikuši sasniegti, intervijā LTV Rīta Panorāmai šorīt sacīja demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis, kuram šī, iespējams, ir pēdējā diena valdības vadītāja krēslā. Viņš atklāj, ka no amata var aiziet ar labi padarīta darba sajūtu."Tas attiecas uz finanšu ekonomiskās krīzes pārvarēšanu, kas bija [manas] pirmās valdības uzdevums, otrā valdībā tie vairāk bija jautājumi saistībā ar atgriešanos pie ekonomiskās izaugsmes, konkurētspējas.

Arī tur redzam, ka trīs gadus pēc kārtas Latvija ir straujāk augošā ekonomika Eiropas Savienībā. No trešās valdības jāuzsver divi būtiski jautājumi – pirmais ir Nacionālās attīstības plāns 2014.-2020.gadam, otrs ir eiro ieviešana. Redzam, ka visus mērķus ir izdevies sasniegt," pauž Dombrovskis. Taujāts par sadarbību ar Reformu partiju, Dombrovskis skaidro, ka "sadarbības mērķis ir koncentrēt labēji centriskos spēkus, lai politiskais piedāvājums nebūtu izkliedēts un politisko viendienīšu būtu mazāk." Sadarbības memorands paredz, ka nākamajās Saeimas vēlēšanās Vienotība un RP startē ar vienu – Vienotības – sarakstu. Dombrovskis apstiprināja, ka RP biedri, kas startēs šajā sarakstā, kļūs par Vienotības biedriem.Dombrovskis arī uzskata, ka jaunā valdība kopumā izveidojusies spēcīga. Straujuma paudusi, ka jaunajai valdībai būtiski turpināt Dombrovska iesākto kursu, tomēr demisionējušais premjers norāda – līdz vēlēšanām rudenī netrūks arī no jauna veicamu darbu.Jaunais Ministru kabineta sastāvs vēl jāapstiprina Saeimas balsojumā, kas varētu notikt 22.janvārī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē