Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dulevska: No Vanšu tilta nolēkušā vīrieša pašnāvības attēlojums televīzijas sižetos bijis diskutabls

No Vanšu tilta nolēkušā vīrieša pašnāvības attēlojums televīzijas sižetos bijis diskutabls vairāku aspektu ziņā. Ne tikai tāpēc, ka rādīts krītoša cilvēka ķermenis, bet arī žurnālistu attieksmes dēļ, galvenokārt uzsverot neērtības, kuras radījis šis nelaimes gadījums, portālam Diena.lv sacīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska.

Aizskarošie izteikumi par cilvēku, kurš, iespējams, bijis ar garīga rakstura traucējumiem un nonācis tādā stāvoklī, kad pašnāvība tika saskatīta par vienīgo izeju, ir pretrunā ar jebkādiem ētikas un cilvēcības principiem, uzsvēra A. Dulevska.

Tajā pašā laikā ētikas principu ievērošana nav uzspiežama ar varu, tie nereti tiek traktēti subjektīvi, vadoties no dzīves pieredzes, vērtību sistēmas, priekšstatiem par pieļaujamā robežām, norādīja A. Dulevska. "Vienīgais iespējamais un iedarbīgais sods par ētikas principu pārkāpšanu ir sabiedriskās domas attieksme, kā tas lielā mērā notika arī šajā gadījumā."

Tā kā sabiedrībā traģiskais notikums ar cilvēku, kurš izdarīja pašnāvību, nolecot no Vanšu tilta, izraisījis ļoti plašu reakciju un daudz komentāru, NEPLP vēlas apkopot visu pieejamo informāciju par to, kādā veidā notikums ticis atspoguļots radio un televīzijas programmās. A. Dulevska sola, ka pirmdien padome vienosies par kopīgu paziņojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē