Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Eksperts: Ir pirmās indikācijas, ka Lāčplēsis varētu palikt ārpus koalīcijas Daugavpils domē

Ir vērojamas pirmās indikācijas par to, ka Riharda Eigima pārstāvētā Mūsu partija varētu saprasties labāk ar partiju Saskaņa, nekā ar pašreizējā Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša pārstāvēto Latgales partiju, aģentūrai LETA pauda Latvijas Universitātes prorektors sociālo un tiesību zinātņu jomā Jānis Ikstens.

Ir vērojamas pirmās indikācijas par to, ka Riharda Eigima pārstāvētā Mūsu partija varētu saprasties labāk ar partiju Saskaņa, nekā ar pašreizējā Daugavpils mēra Jāņa Lāčplēša pārstāvēto Latgales partiju, aģentūrai LETA pauda Latvijas Universitātes prorektors sociālo un tiesību zinātņu jomā Jānis Ikstens.

Daugavpils domē ir iekļuvušas tikai trīs partijas, bet valdošās koalīcijas izveidošanai būs nepieciešama vismaz divu no tām vienošanās. "Ja vien tur nenotiek kaut kas būtisks, tad man šķiet, ka divi Saeimas deputāti varētu izveidot kaut kādu politisko bloku," sacīja politologs.

Savukārt, vērtējot Jūrmalas pašvaldības vēlēšanu rezultātus, eksperts sacīja, ka ir skumji raudzīties uz tiem, jo izskatās, ka Kauguru iedzīvotājiem iepriekšējā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) politikas veidošanas stils šķiet pieņemams. "Tas ir ārkārtīgi apbēdinoši," pauda Ikstens. Viņš prognozēja, ka teorētiski Truksni Jūrmalas domē varētu ielikt opozīcijā, bet tādā gadījumā Saskaņai būtu jāsastrādājas ar Nacionālo apvienību.

Politologs komentēja arī vēlēšanu rezultātus Liepājā, sakot, ka ka Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija zaudēja mandātu partijai Saskaņa, jo nacionālajos medijos tika atspoguļots, ka Liepājā ir nepieciešamas pārmaiņas. "Ja skatāmies uz mandātu pārdali no Liepājas partijas par labu Saskaņai, tad tā "melnā kampaņa", kas tika izvērsta pret Uldi Sesku un viņa partiju, būs "aizstūmusi" daļu vēlētāju uz Saskaņu," skaidroja politologs.

Runājot par Ventspils pašvaldības vēlēšanu rezultātiem, politologs sacīja, ka tie pierāda, ka Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) atbalstītāju loks ir akmens ciets. Pēc viņa teiktā, ka Ventspilī, tāpat kā Rīgā, pastāvošā vara nemainās, turklāt Lemberga atbalsts ir nelokāms, jo, par spīti Lemberga reputācijai, viņa atbalstītāju skaits pārsniedza 7000 un par viņu atdoto balsu skaits saruka vien par 100.

Vienlaikus Ikstens sacīja, ka Ventspils mēra kampaņa priekšvēlēšanu laikā arī pēdējo gadu laikā bija ievērojamāka, nekā tā bija iepriekšējo pašvaldības vēlēšanu laikā.

Tāpat viņš uzsvēra, ka Ventspils iedzīvotāju aktivitāte vēlēšanās pieaugusi, jo Nacionālās apvienības, Vienotības un Latvijas Reģionu apvienības saraksts ar Ģirtu Valdi Kristovski (Vienotība) priekšgalā deva cerības staru tiem, kuri iepriekš vēlēšanās nevēlējās piedalīties. "Tie, kas kādreiz negāja balsot, neredzēja jēgu, jo [vienīgā izvēle] bija tikai Lembergs, bet Kristovskis deva cerību," sacīja eksperts.

Turpretī, komentējot pašvaldību vēlēšanu rezultātus Jelgavā un Rēzeknē, pēc Ikstena domām, tie nav īpaši pārsteidzoši.

Top komentāri

Dina
D
Ikstens ir tipiskis cibas mizejs, kurs par misanu cibas sanem daudz, daudz lielaku algu ka Latvija krietni cilveki stradajot dazadus arodus.
Žanets
Ž
Ir runāts, bet maz kas pateikts!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē