Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Finanšu ministre uzskata, ka Koļegova būtu piemērota VID vadītāja amatam

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzskata, ka pašreizējā Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova būtu piemērota kandidāte Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam un spētu vadīt aptuveni 4000 darbinieku lielo kolektīvu. "Koļegovas kundze ir viens no cilvēkiem, kuru es esmu uzrunājusi.

[..] Viņa ir, manuprāt, ļoti labs administrators un būtu arī piemērots kandidāts VID vadītāja amatam," intervijā Latvijas Televīzijas _Rīta Panorāmā _atklāja ministre. Reizniece-Ozola arī uzskata, ka Koļegova VVD strīdā ar _Skonto būvi _par gudronu dīķa sanācijas projekta īstenošanu labi spējusi aizstāvēt valsts intereses: "Viņa ir spējusi šādā diezgan sarežģītā situācijā, kad ir jāsaprot - vai tu esi valsts vai uzņēmēja pusē -, tomēr aizstāvēt arī valsts intereses."Ministre pastāstīja, ka Koļegova pašlaik apdomā piedāvājumu un nav teikusi "nē". Tāpat uzrunāti arī citi kandidāti augstākās ierēdniecības rindās, un atbildes Reizniece-Ozola cer sagaidīt dažu dienu laikā.Tostarp ministre noraidīja izskanējušo informāciju, ka VID vadītāja amatam uzrunāts arī viņas padomnieks Jurijs Spiridonovs. "No sava biroja vai politiskām personām es nedomāju piedāvāt nevienu pārstāvi. Man šķiet, ka VID vadītājam ir jābūt politiski neitrālam cilvēkam," uzsvēra Reizniece-Ozola, turpinot: "Ierēdņi [tiek uzrunāti] tādēļ, ka tie cilvēki, kuri ir strādājuši publiskajā pārvaldē un ir gana redzami, un sabiedrība var vērtēt  viņu darbus un viņu reputāciju. Viņi nebūtu tāds kaķis maisā."Jau vēstīts, ka konkurss uz VID vadītāja vietu noslēdzies bez rezultāta, tādēļ Reizniece-Ozola nolēmusi kandidātus meklēt valsts pārvaldē. Premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) noraidījis bažas, ka tādējādi VID vadītāja amatā tiks iebīdīts "savs cilvēks".  Jautājums par jaunu VID ģenerāldirektoru kļuva aktuāls pēc tam, kad par atkāpšanos paziņoja līdzšinējā dienesta vadītāja Ināra Pētersone. Viņa pauda, ka šādu lēmumu pieņēmusi, jo "ir bezcerība valsts pārvaldes bezjēdzību novēršanā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē