Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gavrilovs: Jāturpina strādāt pie efektīvas ES budžeta līdzekļu izmantošanas

Lai arī kopumā, vērtējot Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju līderu vienošanos, uzskatam, ka tā nesniedz pietiekoši spēcīgu signālu investoriem un skaidru redzējumu par ES nākotni, ir jāturpina strādāt pie efektīvas ES budžeta līdzekļu izmantošanas Latvijas tautsaimniecības izaugsmē un starptautiskās konkurētspējas stiprināšanā, uzskata Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Jau ziņots, ka ES valstu un valdību vadītāji 7.-8.februārī vienojās par ES daudzgadu budžetu 2014.-2020.gadiem.

"Svarīgs ir savlaicīgs darbs pie pārdomātu projektu sagatavošanas un kvalitatīvu investīciju piesaistes kohēzijas, lauku attīstības, Eiropas infrastruktūras savienojuma instrumentu, zinātnes un pētniecības, kā arī MVU atbalsta programmās," sacīja V.Gavrilovs.

"ES daudzgadu budžeta samazinājums diemžēl ir skāris ekonomiskās, sociālās un teritoriālās kohēzijas sadaļu, kas mērķēta uz dzīves līmeņa izlīdzināšanu starp ES reģioniem, ekonomisko, sociālo un teritoriālo konverģenci, izaugsmes un jaunu darba vietu radīšanu mazāk attīstītājās ES dalībvalstīs un reģionos, nevis, piemēram, ES administrācijas kopējos izdevumus," norādīja LDDK prezidents.

Viņš gan uzsvēra, ka salīdzinošu pieaugumu ir piedzīvojušas virkne budžeta sadaļas, piemēram, "Drošība un pilsonība", kas vērsta uz patvēruma un migrācijas jautājumiem un iniciatīvām ārējo robežu un iekšējās drošības jomā, un "Globālā Eiropa", kas akcentē ES lomas kā aktīva spēlētāja starptautiskajā arēnā pieaugumu. Pieaugums ir arī budžeta sadaļā "Administrācija". "Šādos apstākļos, ES valstu un valdību vadītāju līderu vienošanās nesniedz pietiekoši spēcīgu signālu investoriem un redzējumu par ES nākotni, kas balstīta uz izaugsmi un tās konkurētspējas stiprināšanu, dzīves līmeņa izlīdzināšanu starp ES reģioniem," secināja V.Gavrilovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē