Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Guntars Ķirsis

Komisija, kas vērtēja pretendentus darbam Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdē, ir profesionāla, un nav pamata neuzticēties tās lēmumam. Turklāt pareizi, ka līdzšinējā operas vadītāja Andreja Žagara pieredzi plānots izmantot arī turpmāk, norāda _Latvijas koncertu _vadītājs Guntars Ķirsis.

"Vajadzētu tomēr ļaut cilvēkiem katram darīt savu darbu un mazāk mēģināt ietekmēt visādos veidos. Manuprāt, tā komisija ir pietiekami respektabla un profesionāla un savu darbu ir izdarījusi," uzsvēra G.Ķirsis.

"Man ir svarīgi, lai Andrejs Žagars nepazūd kā ļoti spējīgs un talantīgs vadītājs un mākslinieks," piebilda Latvijas koncertu vadītājs.

Jo tas, ko lasīju KM izplatītajā paziņojumā, viņam ir piedāvāta alternatīva bez valdes, tas ir ļoti labi. Jo tas sliktākais pie mums ir tas, ka vadītāju turam ilgi amatā un pēc tam noņemam nost. No tā vajadzētu izvairīties, bet tas arī tiek darīts.

Otrs, lai opera funkcionētu un tas kalpotu sabiedrības interesēm.

Man šķiet, ka tur tomēr operas vadītāja amats - to neievēl saeima, bet tā ir KM kapitālsabiedrības valde, viņai ir tiesības iecelt.

Galvenais vēstījums, ko gribu teikt - ne es, ne arī jebkurš cits, kurš nav piedalījies komisijas darbā, kurš nezina visus par un pret, to ir ļoti grūti komentēt un manuprāt, arī to nevajag. Jo ir kārtība, kādā tiek valde izvēlēta un pie tās arī vajag pieturēties.

Es liktu akcentu drīzāk uz to, jo mazāk no malas tur maisīsies iekšā, jo būs daudz labāk. Ātrāk jāsāk tai jaunajai valdei strādāt.

Nevērtēju A.Žagaru vai šos pretendentus.

Par Markovu un Maskatu jomā, kur esam strādājuši kopā, ir vispozitīvākais iespaids.

Tā pieredze, kjo šādi cilvēki iegūst, vadot šādus uzņēmumus, ir neatsverama, tādēļ man ir svarīgi, lai šī pieredze tiktu izmantota. Lai nav tā, kā ar Imantu Resni, ka viņu vienā dienā atlaiž un viss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē