Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ikstens: Sprūdža demisiju pašvaldības varētu uztvert ar atvieglojumu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Reformu partija) nav bijusi pati veiksmīgākā ministra figūra no jaunā politiķu iesaukuma, tādēļ pašvaldības viņa lēmumu varētu uztvert ar atvieglojumu, portālam Diena.lv norādīja politologs Jānis Ikstens.

J.Ikstens sacīja, ka koalīcijā E.Sprūdža demisija neko nemainītu, jo šī atkāpšanās notiks, kad budžets, visticamāk, jau būs pieņemts un spriedze būs pagājusi. 

"Pašreizējie politiķu izteikumi vedina domāt, ka par spīti dažādiem kategoriskiem uzstādījumiem, tomēr kopēju valodu izdosies rast. Pieaugs tā sajūta, ka nav kur steigties un nav jāmetas ārā no valdības. Es teiktu, ka tas aiziešanas laiks, man šķiet, ir salīdzinoši veiksmīgs izvēlēts. Tur ir jautājums par aiziešanas motivāciju, kas liek man būt uzmanīgam. Man netapa skaidrs, ko viņš ar to domājis," sacīja Jānis Ikstens.

Jautāts, kurš varētu būt E.Sprūdža pēctecis, J.Ikstens pieļāva, ka Inga Antāne. "Ja viņa to vēlēsies. Antāne to varētu mēģināt darīt, jo viņai ir pieredze konkrētajā ministrijā. Vai tas ir labi, vai slikti - tas ir cits stāsts," sacīja politologs. Uz jautājumu, kādām kvalitātēm jāpiemīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram, J.Ikstens sacīja - "visas, kas nepieciešamas normālam ministram".

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Reformu partija) no šā gada 1. decembra nolēmis atstāt ministra amatu.

"Savu turpmāko profesionālo darbību nesaistu ar politiku un, sākoties aktīvam 12.Saeimas priekšvēlēšanu ciklam, saprotu, ka mana izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai nepieciešamā kursa. Turpmākajos mēnešos reformas, kas joprojām veicamas nebūs nedz populāras, nedz iespējamas partneru atbalsta trūkuma dēļ. Līdz ar to šo iemeslu dēļ, esmu nolēmis atstāt ministra amatu 2013.gada 1.decembrī," skaidroja E.Sprūdžs.

Viņš gan vienlaikus norādīja, ka turpmākajos mēnešos ministra amatā un arī pēc tam paliks uzticīgs Reformu partijas ideāliem un pārliecībai par pārmaiņu nepieciešamību, kas esot bijusi viņa motivācija tam, ka viņš pirms diviem gadiem izlēma ienākt politikā.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) ar savas preses pārstāves Signes Znotiņas - Znotas starpniecību informēja, ka noteikti tiksies ar E.Sprūdžu, lai pārrunātu demisijas pieprasījuma iemeslus, bet "demisija, visticamāk, tiks pieņemta". Viņš vienlaikus norādīja, ka patlaban prioritāte ir turpināt nozares darbu un attīstību.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē