Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Irklis rosina palielināt SPRK ienākumus un darbinieku atalgojumu

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētāja amata kandidāts Rolands Irklis rosina palielināt iestādes ienākumus un darbinieku atalgojumu.

Šodien Saeimas Tautsaimniecības komisijas sēdē Irklis deputātus iepazīstināja ar iestādes darbības plāniem, uzsverot, ka būtiskākais darbs tuvākajā laikā būs saistīts ar gāzes tirgus atvēršanu 2017.gada aprīlī. Viņš stāstīja, ka līdz šā gada decembrim ir jāizstrādā attiecīgi normatīvie akti un dabasgāzes tarifu aprēķina metodika.

Viņš piebilda, ka turpmāk gāzes tarifa aprēķina metodikā plānots atteikties no kubikmetru mērvienības, tā vietā ieviešot megavatstundas. Irklis to pamatoja ar brīvajā tirgū piegādātās gāzes atšķirībām, jo, piemēram, tā gāze, kas tiek piegādāta no Krievijas, atšķiras no tās, kas tiks piegādāta no Lietuvas.

Tāpat tuvākajos mēnešos SPRK darbs būs saistīts ar AS "Sadales tīkls" iesniegtā tarifa izvērtēšanu. Pēc Irkļa domām, "Sadales tīkla" tarifa projekts ir vērtējams pozitīvi un tas ir atbalstāms, taču SPRK joprojām ir virkne jautājumu, tāpēc "Sadales tīklam" lūgts sniegt papildu informāciju.

Irklis arī atzina, ka jaunajai SPRK vadībai nāksies risināt jautājumus, kas saistīti ar iestādes darbību, piemēram, SPRK nodevas palielināšana no līdzšinējiem 0,17% līdz 0,2%. Kā atzina Irklis, nemainot šo nodevu, SPRK iztrūkums var sasniegt 300 000 eiro.

"Jāsaprot, kur varam ietaupīt, nemazinot darba kvalitāti. Tāpat jādomā par ekspertu noturēšanu iestādē, rodot iespēju tiem palielināt atalgojumu," sacīja Irklis. Viņš piebilda, ka SPRK darbības finansēšanas jautājums ir jārisina tuvākajā nākotnē.

Savukārt SPRK padomes locekļa amatam virzītais Gatis Ābele atzina, ka viens no būtiskiem SPRK uzdevumiem būs arī saistīts ar telekomunikāciju nozari, proti, iespējamo SIA Latvijas Mobilais telefons un SIA Lattelecom apvienošanu. Pēc Ābeles teiktā, būs nepieciešams izstrādāt tādu regulējumu, kas novērsīs dominējošā stāvokļa ietekmi uz konkurenci.

Arī SPRK padomes locekļa amata kandidāts Intars Birziņš atzina, ka regulatoram būs jāturpina nodrošināt vienlīdzīgu konkurenci regulējamajās nozarēs. Tāpat viņa ieskatā SPRK jādomā par pasta pakalpojumu nozares regulējuma sakārtošanu.

SPRK padomes locekļa amata kandidāts Imants Mantiņš atzina, ka viņš līdzšinējā SPRK darbībā nesaskata problēmas, tāpēc viņš neplāno veikt revolucionāras pārmaiņas. Vienlaikus viņš norādīja, ka katrā SPRK regulējamajā jomā ir iespējams veikt uzlabojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē