Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kaimiņu zīlniece brīdinājusi par "kārava rudās dāmas lāstu"

"Es biju pie zīlnieces nesen, jo man tas [darbs Saeimā] ir kas jauns. Zīlniece man teica tā – Artus, tu tagad spēlē spēli. Tu esi kārava astotnieks, [Gunārs] Kūtris (No sirds Latvijai) ir kreiča karalis. Jūs abi divi esat galdā. Ja platais, kurš dzīvo pie atklātās Baltijas jūras, pirmajā piegājienā paņems galdu, tad visai Saeimai četrus gadus būs kārava rudās dāmas lāsts," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma pastāstīja 12.

Saeimā ievēlētais Latvijas Reģionu apvienības deputāts Arturs Kaimiņš. Kaimiņš neslēpa izbrīnu par notikumiem Latvijas politiskajā vidē, norādot – viņam būs vajadzīgs laiks, lai saprastu "šo te brīnumu valsti". "Pēdējās nedēļas notikumi man ir absolūti neizprotami, un es šo valsti nu jau sāku dēvēt par tādu kā pasaku. Esmu ievēlēts Saeimā, vēl neesmu tur bijis. Pirmdien pirmo reizi iešu iekšā Saeimas ēkā, bet man jau ir tik ļoti daudz jautājumu. Kā var būt tā, ka cilvēks, kurš nav ievēlēts, pieņemsim, [Solvita] Āboltiņas (Vienotība) kundze, sastāda mūsu valdību? Kā var būt tā, ka [Jānis] Junkurs (Vienotība) noliek savu mandātu? Viņam būs jāzvēr, ka viņš apņemas pārstāvēt Latviju, bet pēc septiņām minūtēm viņš noliek savu mandātu. Viņš melo zvēresta laikā! Šādi cilvēki jātiesā par valsts prestiža graušanu. Trešā lieta – kā cilvēks, kurš ir apsūdzēts smagos noziegumos, proti, Lemberga kungs, var pretendēt uz premjera amatu un arī veidot valdību? Tā ir brīnumaina lieta, ka tā var būt," uzskata Kaimiņš.Jaunā Saeimas sasaukuma deputāts intervijas gaitā arī atgādināja savas prioritātes – Maxima traģēdijas izmeklēšanas efektīvāka virzība un reģionu "atdzīvināšana". Kaimiņš pastāstīja, ka Zolitūdes traģēdijas jautājumā jau ir ticies ar visu ievēlēto partiju, izņemot Vienotības, pārstāvjiem, kur guvis atbalstu parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidei. Tāpat Kaimiņš izteica domu, ka, lai reģionos notiktu attīstība, mājās jāatgriežas no Latvijas izbraukušajiem. "Man ir bijuši pārmetumi, ka mani vēlētāji ir mazizglītoti cementa maisītāji. Varbūt katrs, kas aizbrauc, sāk ar apakšu, bet viņi ārzemēs dzīvo gadiem. Tagad viņi vairs nav cementa maisītāji, viņiem ir savi biznesi, bet viņi grib mājās. Tagad viņi peļņa 3000 eiro. Jā, viņi grib braukt mājās, bet viņi šeit nav vajadzīgi. Plāns ir atdzīvināt reģionus, konkrētāk - lai pašvaldības dod sēklas naudu uzņēmējam [biznesa uzsākšanai Latvijā]," skaidro Kaimiņš. "Vēlos valstī ieviest veselo saprātu. Valsts ir jāmaina, lai cilvēki būtu godprātīgi. Cilvēki, kas pašlaik ir valdībā... viņi nav godprātīgi," rezumē Kaimiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē