Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Keris: Belēviču par agru nomētāt ar tomātiem

Par veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) gada laikā paveikto fanfaras pūst nevajadzētu, bet ar tomātiem nomētāt arī ir par agru, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris.Kā atzīmēja Keris, pozitīvi jāvērtē, ka veselības ministram izdevās panākt līdzekļu piešķiršanu vairāku slimnīcu valsts galvotā aizdevuma atmaksai šajā gadā.

Slimnīcas ietaupītos līdzekļus varēs novirzīt ārstēšanai.Tāpat pozitīvi vērtējama atteikšanās no ātrās palīdzības mašīnu izmantošanas ārpakalpojumā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD). Tomēr Keris atzīmēja, ka par konkrētiem ieguvumiem varēs runāt, kad no atteikšanās būs pagājis gads, proti, nākamā gada aprīlī.

Mediķu arodbiedrības vadītājs arī izcēla nelielo pacientu līdzmaksājumu samazināšanu par ārstēšanos stacionārā. Viņš gan piebilda - lai gan skaidri apgalvot to nevarot, tomēr viņa rīcībā ir "ziņas", ka tas noticis uz pacientu apkalpošanai paredzētā kvotu rēķina stacionārā, līdz ar to "cik garš, tik plats, ieguvums varētu būt apšaubāms".

Kā galveno nepaveikto darbu Keris nosauca to, ka Belēvičam neizdevās nozarei piesaistīt būtisku finansējuma pieaugumu, "kas ļautu visas galvenās problēmas risināt gan pacientiem, gan darbiniekiem jūtamā veidā".
"No vienas puses, nevar teikt, ka ministrs neko nav darījis, viņš ir centies. No otras puses, šis bija galvenais risināmais jautājums, un tas ir palicis neatrisināts," sacīja Keris.

Vaicāts, vai, pēc Kera domām, veselības ministrs ir paveicis kādu darbu, kas tomēr nav devis pozitīvi pienesumu, LVSADA vadītājs norādīja, ka Belēvičs strādā tikai gadu, līdz ar to "viņa paveiktie pārkārtojumi ir ar vēl īsāku mūžu". Keris atzīmēja, ka ietekmes novērtēšanai vajadzīgi 12 mēneši.

Viņš arī sacīja, ka var pateikt atklāti - "lai medicīnas darbinieki justos novērtēti, izdarīts ir gaužām maz". "Ir neliels algu palielinājums NMPD, bet nozare ir krietni vien plašāka, un tur diemžēl jūtama paveiktā nav nemaz".
Vaicāts, vai viens gads nav bijis par maz, lai paveiktu minētos darbus, Keris atzina, ka pirmā gada laikā "tik sarežģītā amatā cilvēks sāk tikai apjaust, kas un kā funkcionē un kas jādara, lai stratēģiskās lietas notiktu citādi. To arī nevar noliegt".

Kā ziņots, Belēvičs uzskata, ka savas darbības pirmajā gadā ir paveikti daudzi pasākumi, lai "nedzītu" pacientus vēl dziļāk maksas medicīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē