Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kučinskis: Latvija pildīs savas saistības par bēgļu uzņemšanu

Latvija negrasās mainīt savu nostāju par noteiktā skaita bēgļu uzņemšanu, norāda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis uzsver, ka Latvija ir uzņēmusies starptautiskās saistības par 776 bēgļu uzņemšanu un tās pildīs, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Latvija nedrīkst pievilt savus starptautiskos partnerus Eiropā, atgādina valdības vadītājs.

Kā ziņots, pēc Briselē notikušajiem teroraktiem Latvijai būtu jāatsakās no lēmuma par 776 patvēruma meklētāju uzņemšanu, uzskata nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) politiķis Jānis Dombrava.

"Ņemot vērā noziedzības un terora pieaugumu Rietumeiropas valstīs, kuras ir uzņēmušas lielu skaitu imigrantu, Kučinska valdībai ir jārīkojas atbildīgi, atsakoties no Laimdotas Straujumas (Vienotība) valdības kļūdaini pieņemtā lēmuma par 776 patvēruma meklētāju uzņemšanu," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norāda Dombrava.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA skaidroja, ka jau iepriekš, kad valdība lēma uzņemties šīs saistības, nacionālās apvienības pozīcija jautājumā par bēgļu uzņemšanu bija noraidoša. Lēmums par obligātajām kvotām nebija atbilstošs valsts interesēm, tāpēc NA aicinās izvērtēt visus aspektus, ņemot vērā aktuālos notikumus, skaidroja Bērziņš.

Valdošās koalīcijas politiķi neatbalsta Dombravas ierosinājumu atteikties no lēmuma uzņemt Latvijā 776 patvēruma meklētājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē