Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Kudors uzsver, ka Krievijas propagandas mašīna aktīvi strādā, lai cilvēkus ASV un Rietumeiropā pārliecinātu, ka karš Ukrainā "nav viņu karš"

Kudors: Latvijai ir morāls pienākums atgādināt sabiedrotajiem par konfliktu Ukrainā

Kamēr situācija Krimā un Austrumukrainā netiek atrisināta, Latvijai ir morāls pienākums uzturēt šo jautājumu dienaskārtībā un atgādināt rietumu sabiedrotajiem, ka to nedrīkst aizmirst, sarunā ar aģentūru LETA norādīja Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors.

"Ņemot vērā to, ka Latvija ir tuvāk Krievijai, mēs saprotam tās nolūkus un esam iemācījušies atpazīt viņu propagandu un dezinformācijas vēstījumus," uzskata Kudors.

Viņš ir pārliecināts, ka Krievijas propaganda nopietni strādā pie tā, lai cilvēkus Ziemeļamerikā un Rietumeiropā pārliecinātu par to, ka karš Ukrainā nav viņu karš un viņu problēma.

Kā norāda Kudors, nepieciešamība pēc reformām Ukrainā bijusi jau sen, savukārt Latvijai un pārējām Baltijas valstīm šajā ziņā ir ir vērtīga pieredze, jo esam sākuši no līdzīgas starta pozīcijas.

"Ukraina, sākot ar 2014.gadu, ir veikusi daudz reformu, ko Latvija un Baltijas valstis sagaida, atbalstot Ukrainu," sacīja Kudors, atzīmējot, ka no reformu turpmākas īstenošanas būs atkarīgi Latvijas uzņēmēju ieguvumi, jo ekonomiskās sadarbības potenciāls ir liels.

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko vizīti Latvijā viņš nosauca par savstarpējas cieņas izrādīšanu un atgādināja, ka iepriekš Ukrainu bieži apmeklējuši Latvijas prezidenti un ārlietu ministri, kā arī bijusi aktīva komunikācija starp abu valstu premjeriem.

Top komentāri

Kāds
K
pienākums var būt Latvijai,kādēļ? Abas brāļu tautas agri vai vēlu pašas tiks galā. Latvijas valdībai ir ļoti daudz pienākumu pret savu tautu savā zemē.
Ēdelweiss
Ē
Kas sitam parbarotajam sarosietim deliģejis tiesibas noteikt latvijas pienākumus...????
Latišskijs
L
Ukraina cīnās, ukraiņi - jāatbalsta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē